• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şimdi de ‘marjinal sol’a sarıldı

Yeniakit Publisher
2014-07-08 07:43:00 - 2014-07-08 07:04:11
Şimdi de ‘marjinal sol’a sarıldı

İlk ziyaretini Hacıbektaş ve Sivas’a yaparak Alevi oylarına göz diken Ekmeleddin İhsanoğlu, şimdi de marjinal sol’dan medet umuyor

AGÂH ÜSTÜN / İSTANBUL - CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul gezisi sırasında Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun genel yayın yönetmenliğini yaptığı darbeci ve ırkçı Türk Solu dergisi ile poz verdi. Derginin son sayısında, kendisini “ Ekmeleddin’e neden evet” başlığı ile kapak yapmasından memnun kalan ve Türk Solu’nun da kendisini desteklediğini anlatmak isteyen İhsanoğlu, ırkçıların kendi arkasında yer almasından rahatsızlık duymadı ve dergi ile poz verdi.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Kürtleri insan yerine dahi koymayan bir dergi ile poz vermesi ardından Kürt vatandaşlarımızdan nasıl oy isteyeceği ise merak konusu oldu.

CHP VE MHP O KAREDEN SONRA İFLAS ETMİŞTİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türk Solu Dergisi ile poz vermesini eleştirdi ve “CHP ve MHP gibi iki köklü parti o kareden sonra iflas etmiştir” dedi.

Gül, “Her iki partinin aday olarak gösterdiği adayın sol ile sağ arasına sıkışmış bir kimse olduğu açıkça ortaya çıkıyor. Zaten daha önceleri de istenen bir şey vardı: ‘Cumhurbaşkanı siyasi olmasın tarafsız olsun’. Bakıldığında aslında neredeyse diplomat değil, monşerliğe yakın bir kariyeri var İhsanoğlu’nun ve kendisi ideolojik bir kimliği ve siyasi niteliği olmayan bir figür” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP ve MHP’nin içinde bulundukları durumu üzücü olarak yorumlayan Gül, “Özellikle MHP tabanın o kareye nasıl tepki vereceklerini açıkçası merak ediyorum. Bu konuda İhsanoğlu’nun rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili ‘İyi bilmezdik’ ya da ‘Ordu göreve’ gibi darbeci, vesayetçi, ülkemizin milli ve manevi değerlerine saldırgan bir üslûp içerisinde olan marjinal bir dergi, zihniyet ve anlayışa destek vermesi tahmin ederim ki milliyetçi kesimi son derece rencide etmiştir” şeklinde konuştu.

MİLLETİN DEĞERLERİ İLE HEP TERS BİR ANLAYIŞI VAR

Kürt vatandaşlarımıza karşı ırkçı ifadeler ile yaklaşan bir dergi ile poz veren İhsanoğlu’nun Kürtlerden oy isteyecek olmasına da değinen Abdülhamit Gül, “O anlamda hem Türklerden, hem de Kürtlerden oy alabilecek bir imkânı olduğunu düşünmüyorum. Kürtlerden oy alma dertlerinin olduğunu da düşünmüyorum. Bakıldığında milletin değerleri ile hep ters giden bir anlayış var. Örneğin başörtüsünden de bir ibadet değil de bir alışkanlıkmış gibi bahsetti. Yine Filistin, Mısır ve Suriye meselesinde Türk insanında farklı düşünen bir profil var karşımızda. Türk Solu dergisi ile verilen pozun Anadolu insanının tepkisine neden olacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ORDUYU GÖREVE DAVET ETTİ, IRKÇILIK YAPTI

Türk Solu Dergisi; AK Parti Hükümeti’nin ordu düşmanı olduğunu iddia ederek Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hükümete karşı müdahaleye çağırarak darbe çığırtkanlığı yapmış ve “Ordu Göreve” başlıklı kapakla yayın yapmıştı. Haberde; “Ordu, tıpkı 28 Şubat’ta olduğu gibi bir müdahale ile, gerekirse 28 Şubat’tan daha sert bir uygulama ile sürece ağırlığını koyup bu planı bozmalıdır. Bu yapılmazsa yarın ordu için çok geç olacaktır” denildi.

Türk Solu Dergisi; “Kürtlere doğum kontrolü yapılması ve Kürtlerden alışveriş yapılmaması” gibi ırkçı yayın politikası ve Kürtleri hedef alan kampanyalarıyla zaman zaman ortaya çıkmış, Aleviler ve Dersim olaylarıyla ilgili de rencide edici yazılara yer vermişti.

İhsanoğlu Ege’de

CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Hacıbektaş’tan başlattığı seçim çalışmalarına Ege bölgesinden devam ediyor. Aydın’da çeşitli programlara katılmak için geldiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda CHP’li ve MHP’li vekiller ve il başkanlarınca karşılanan İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların imkânları arasında orantısızlık olduğunu savundu. Erdoğan gibi tek partinin değil, 5 partinin adayı olduğunu unutan İhsanoğlu, Turgut Özal gibi halkın desteği ile başarılı olacağını iddia etti.

İhsanoğlu siyasi garabet

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - Muhalefetin çatı adayı, İslam İşbirliği Teşkilatı Eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığına, görev yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Parlamento Birliği (İSİPAB) Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay’dan ilginç benzetme geldi. Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığını siyasi garabet olarak niteleyen Atalay, İhsanoğlu’nu topluma arz eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bile onun adını söylemekten aciz olduğunu ifade etti. Kürt sorunu konusunda MHP’nin duruşunun belli olduğunu dile getiren Atalay, Kürt sorunu ile ilgili İhsanoğlu-MHP arasında yaşanacak görüş ayrılıklarını ise merakla beklediğini bildirdi. İhsanoğlu’nun adaylığını sömürgeci devletlerin dışarıdan atadığı valilere benzeten Atalay, toplumda karşılığı olmayan muhalefetin çatı adayı İhsanoğlu’na seçmenin 10 Ağustos’ta gerekli dersi vereceğini kaydetti.

ADAY YAPANLAR BİLE ONU TANIMIYOR

Yen Akit’e açıklamalarda bulunan İSİPAB Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, İhsanoğlu’nu herkesin akademisyen olarak tanıdığını, siyasi aktör olarak tanımadığını belirterek, “Ekmeleddin Beyi aday yapanların da onu tanıdığına inanmıyorum. Ekmeleddin’i bulup getirip topluma arz eden adam bile Ekmeleddin Bey’in ismini doğru dürüst telaffuz edemiyor. Bazen İslamoğlu diyor, bazen Ekmel diyor, bazen Ekmeloğlu diyor. Bu bir garabet. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez böyle bir şey yaşanıyor. Siz bir aday buluyorsunuz, toplum onu tanımıyor, o toplumu tanımıyor, siz bulup getirdiğiniz adayın ismini telaffuz edemiyorsunuz. Bu garabet bir şey. Üstelik bu haliyle güya çatı adayı olacak” dedi.

KÜRT SORUNU KONUSUNDA NE DİYECEĞİ MERAK KONUSU 

MHP’nin Kürt sorunu karşısında duruşunun belli olduğunu dile getiren Atalay, “Hem Kürtlerin oyuna talipsiniz, hem de bunlara karşı olan MHP tarafından aday gösteriliyorsunuz. Zıtların cemi kabilinden mantıkta imkânsız olan bir şey vardır. Şimdi Ekmeleddin Bey, Kürt sorunu diye bir şey telaffuz etse MHP isyan bayraklarını kaldıracak. Çünkü MHP’ye göre Kürt sorunu diye bir şey yok. Peki bu adam Kürtlere, ‘Kardeşim sizin sorununuz yok, durduk yerde niye dağa çıktınız, durduk yerde niye isyan ettiniz, oturun oturduğunuz yerde mi’ diyecek. Böyle desin ki MHP’den alkış alsın. Bu garip bir şey, herkes gibi biz de bunu merak ediyoruz. Neticede bu insan kampanya kapsamında konuşmaya başlayacak. Kürt sorunu konusunda ne diyeceğini hep birlikte göreceğiz” dedi.

TÜRK TOPLUMU DIŞARIDAN ATANAN BİRİNİ KABUL ETMEZ 

Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili CHP içinde de çatlakların büyüdüğünü dile getiren Atalay, “CHP parçalanacak, Ekmeleddin Bey perişan olacak, ortada kalacak. İhsanoğlu, kimin adayı? İçeriden ve dışarıdan Ekmeleddin Beyi kim aday olarak takdim etti. Kim kendisini gaza getirdi? İhsanoğlu, içeriden, dışarıdan yapılan bir kurgunun somut ortaya çıkan bir ürünü mü? Böyleyse zaten bunun bu topraklarda tutması mümkün değil. Neticede bir Karzai’yi, bir Maliki’yi başkan olarak kabul eden bir toplum değil ki Türkiye toplumu. Dışarıdan hiçbir siyasi geçmişi olmayan birini getireceksiniz topluma dayatacaksınız, takdim edeceksiniz bu sömürge memleketlerinde sömürgeci güçler tarafından getirilen krallar, atanan valiler gibi bir durumla karşı karşıyayız. Böyle bir şey olmaz, toplum bunu kabul edemez. İhsanoğlu’nun toplumda karşılığı yok” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23