• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Silahla tehdit ederek oy verdirmeye çalışıyorsunuz'

Yeniakit Publisher
2015-05-25 09:26:00 -
'Silahla tehdit ederek oy verdirmeye çalışıyorsunuz'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Benim Kürt kardeşim muhafazakardır, dindardır. Senin Marksist, Leninist ideolojine oy vermek zorunda mı? Niye zorluyorsunuz? Zorla silahla tehdit ederek oy verdirmeye çalışıyorsunuz?' dedi.

AA'nın haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti İngiltere Seçim Koordinasyon Merkezi ile Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) İngiltere şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, hükümet olarak çok yönlü bir dış politika izlediklerini söyledi.

Türkiye'nin 15 yıl önce yönetilemeyen, krizler içindeki bir ülke olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Ama çok şükür Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti yeniden ayağa kalktı ve sizler yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız olarak artık Türkiye Cumhuriyeti ile gurur duyuyorsunuz, eziklik hissetmiyorsunuz. Artık ay yıldızlı Türk pasaportunuzu taşımaktan eziklik duymuyorsunuz, paranızla kimse alay etmiyor" dedi.

Türkiye'deki seçim çalışmalarına tehdit gölgesi düşürmek isteyenler bulunduğuna işaret eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye içinde bölücü faaliyet gösterenleri şiddetle kınıyoruz.Seçim zamanında da görüyorsunuz işte, nasıl milleti tehdit ederek seçime gölge düşürmeye çalışıyorlar, özgürce oy kullanmalarını engellemeye çalışıyorlar. Ama Kürt kardeşlerim onların ideolojisini, hizmet anlayışını benimsemiyor. Benim Kürt kardeşim muhafazakardır, dindardır. Senin Marksist, Leninist ideolojine oy vermek zorunda mı kardeşim? Niye zorluyorsunuz? Zorla silahla tehdit ederek oy verdirmeye çalışıyorsunuz? Hizmetlerinle onlara hitap et, sana oy versinler. Demokrasi diyorsun, hak ve özgürlük diyorsun ondan sonra vatandaşların özgürce oy vermesini engellemek için tehditler oluşturuyorsun."

Seçimin, Türkiye için dönüm noktası olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Yeni Türkiye'nin büyümesi için çok önemli bir seçim. Bir de bu seçim Türkiye'ye zarar vermek isteyenlerle görülecek bir hesaptır. Yani halkımızın vereceği bir cevap, ders olacak ve bunlar da dersini alacak. Bu dersi buradan inşallah görmek istiyoruz" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23