• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Silah bırakma sözde kaldı

Yeniakit Publisher
2014-10-21 08:21:00 - 2014-10-21 08:12:48
Silah bırakma sözde kaldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun daveti üzerine biraraya gelen Akil İnsanlar, toplantı sonrası yaptıkları açıklamada, PKK’nın silah bırakmaya yönelik açıklamalarının sözde kaldığını, kalıcı barış için PKK’nın mutlaka silahlı eylemlerden vazgeçmesi gerektiğini söylediler.

HABER MERKEZİ - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Akil İnsanlar Heyeti ile yaptığı toplantıya ilişkin, “Silah bırakması gerekenler silahı çözüm olarak görüyor ve silaha sarılıyor. Bu, çözüm sürecinin en büyük talihsizliği. Bu konuda özen gösterilmesi gerektiği üzerinde konuştuk” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun kendilerine “Çözüm sürecinden taviz verilmeyeceğini, eğer 6-7 Ekim olayları olmasaydı da Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya gelineceğini” söylediğini ifade eden Gündoğdu, “Başbakan, 6-7 Ekim olayları olduğu için önce kamu ve hukuk düzeninin sağlanması üzerinde durdu” ifadesini kullandı. Gündoğdu, Başbakan Davutoğlu’nun kendilerine “yanlış olana karşı ortak tavır sergileyin” dediğini vurgulayarak, “Objektif olmak taraf olmak anlamında, kim yanlış yapıyorsa ‘ortak tavır geliştirin’ dedi. Katkılarımızın önemli olduğunu daha sonra da bir araya gelmek istediğini söyledi” diye konuştu.

“ZARAR VERDİLER”

Toplantı sonrasında Başbakan Davutoğlu’na çözüm süreciyle ilgili rapor sunduklarını belirten Ahmet Gündoğdu, “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde gösterdikleri hassasiyeti bu süreçte berbat ettiler, yok ettiler. Çağrılarıyla maskeli kişilerin şiddetine, eylemine kapı aralamış oldular. Çözüm sürecindeki haklı katkılarına da zarar vermiş oldular. ‘Sürecin paydaşıyım’ diye övündükleri durumu da mahvetmiş oldular”  şeklinde konuştu.

“HÜKÜMET ÇÖZÜMDE KARARLI”

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, “Bu çağda kan ve terör üzerinden siyaset, bence hiçbir zaman karşılık bulmaz. Hele de çözüm süreci sonrası 2 yıldır o bölgede hiç can kaybının olmamasının ardından tekrar oyun bozan olmak, çözüm sürecinden sapma göstermek onun failleri açısından çok ciddi sıkıntılara yol açar, siyaseten ağır bedeller öderler. Çözüm süreci, tarafların sadakatini ölçen bir durumdur. Her iki tarafın sadakatle bu sürece bağlı olması gerekir. Çözüm süreci devam ediyor. Çözüm sürecinde hükümet nezdinde bir sapma yok” dedi.

“SÜRECİ BOZMANIN KAZANCI OLMAZ”

Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Ayhan Oğan, “Bundan sonraki süreçte Türk siyasetçilerinin önünde büyük bir siyasi baskı bulunuyor. Kendi tabanlarını karşılarına alıp HDP’nin süreci bozabileceğini zannetmiyorum. Süreci bozmanın bir sosyolojisi, karşılığı yok, onlara bir siyasi kazancı da yok” dedi.

 “PKK VE KCK SÖZÜNDE DURMALI”

Başbakan Davutoğlu’nun Akil İnsanlardan bazı taleplerde bulunduğunu ifade eden heyet üyesi Mehmet Uçum, “Son 21 aydır bir sürü engellere rağmen çözüm sürecinin Türkiye’ye ciddi bir şeyler kattığı görülüyor. Sayın Başbakan ister bireysel ister grup olarak her türlü görüşü kendisine aktarabileceğimizi söyledi. Kamu düzeni sağlandıktan sonra PKK’nın, KCK’nın atması gereken adımlar var. İllegal faaliyetlere son verme yönünde. Yol kesmeler, kimlik sormalar, vergi adı altında para almalar gibi bütün bunlara son verilmesini istiyor. ‘Yeni provokatif olaylar minimalize edildikten sonra sürece sivil bir iradenin girmesi gündeme gelebilir’ denildi” şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23