• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şikayetçiyken Türk, sanıkken Amerikalı!

Yeniakit Publisher
2015-04-26 13:05:00 - 2015-04-26 13:16:28
Şikayetçiyken Türk, sanıkken Amerikalı!

Akşam Gazetesi yazarı Emin Pazarcı, yazısında Paralel İhanet Çtesi Lideri Fetullah Gülen' dava açmanın zorluğuna yönelik açıklamalarda bulundu.

İŞTE O YAZI:

(...) Fethullah Gülen, “firari” sıfatını taşısa da bir Türk vatandaşı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına tanınan bütün haklardan yararlanıyor. Açtığı hukuk davaları ve yaptığı suç duyuruları var. Üstelik bunların sayısı binin üzerinde.

Bence anayasanın kendisine tanıdığı şikâyet hakkını, bir baskı aracı olarak kullanıyor. Zaten bunun için “iftira” suçundan hakkında dava açıldı.

Yaptığı her suç duyurusunda gidip ifade vermek zorundayız. Savcılıklardan yapılan çağrılara “hayır, gelmiyorum” demek gibi bir hakkımız yok. Aksi takdirde gözaltına alınıp zorla götürüleceğimizi biliyoruz. Fethullah Gülen’in bizzat yaptığı suç duyuruları yüzünden onlarca defa adliyeye gidip ifade veren basın mensupları var.

Ama haksızlığa uğradığını düşünen ben ve benim gibi insanların önünde o kadar çok engel var ki…
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çünkü Fethullah Gülen ABD’de… Bu yüzden de adli olarak hakkında işlem yapıp sonuç almak imkansıza yakın bir zorlukta!

Hukuk davalarında da durum aynı…

Gülen’in avukatları çeşitli tazminat davaları açıyorlar. Kazanırlarsa, gidip parayı tahsil ediyorlar. Alamazlarsa icra yoluna başvuruyorlar.

Tabii, Türkiye’de Gülen hakkında da tazminat davası açmak mümkün. Mümkün ama kazanırsanız alacağınızı tahsil etmeniz imkansız. Birinci engel Amerika’da yaşaması. İkinci engel de lüks bir malikânede hayatını sürdürmesine rağmen, üzerine kayıtlı hiçbir malın bulunmaması. Biliyorsunuz, “emekli vaiz aylığına” haciz uygulanamıyor.

İşte “adalet” denince mangalda kül bırakmayan, “ilahi adalet” diye yeri göğü inleten Gülen’in içinde bulunduğu durum bu!

Hem son derece düşündürücü!..

Hem de ibret verici.

(...) Dumanlı, lise çağlarında Yozgat’taydı ve Ülkücü Hareket içindeydi.  Abdulkadir Baran’ın başkanlığını yaptığı Yozgat Ülkü Yolu Derneği’ne gidip geliyordu.

Dumanlı, 1980 Yılı’nda o dönemde Ülkü Yolu Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapan ve halen Parlamento Muhabiri olan Çınar Coşkunserçe tarafından dernekten uzaklaştırıldı. Hem de oldukça sert bir dil ve davranışla!

Gerekçe de “Ülkücülüğe yakışmayan hâl ve hareketler içinde bulunması” idi!(...)

EMİN PAZARCI / AKŞAM

Akit Arşiv sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23