• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siirt'te 3 bin 500 yıllık yolda doğa yürüyüşü

Yeniakit Publisher
2017-04-22 16:23:32 -
Siirt'te 3 bin 500 yıllık yolda doğa yürüyüşü

Siirt'te 41. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü yapıldı.

Siirt'te 41. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Siirt Valiliğince, Botan Vadisi'ni Siirt'e bağlayan yol olarak bilinen tarihi Akabe Yolu'nda düzenlenen yürüyüşe, Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, kamu kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi önünde başlayan yürüyüş, 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nun geçilmesinin ardından Botan Çayı kenarında, yamaç paraşütü gösterisiyle son buldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Vali Tutulmaz, geleneksel hale gelen doğa yürüyüşünün bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini söyledi.

Akabe Yolu'nun önemli bir tarihi alan olduğuna işaret eden Tutulmaz, "Doğa yürüyüşçüleri Türkiye'nin her yerinden buraya gelecektir ama bunun tek şartı var, huzurun sağlanmasıdır. Huzuru sağlama yolunda önemli bir aşamaya geldik. Devletimizin kararlılığı, güvenlik güçlerimizin gayretli çalışması ve vatandaşlarımızın desteğiyle inşallah bu yıl biz bu terörü yerle bir edeceğiz, vatandaşın gündeminden çıkaracağız." dedi.

Doğa yürüyüşündeki amaçlarının vatandaşı spora alıştırmak olduğunu kaydeden Tutulmaz, aynı zamanda önemli değerleri de gün yüzüne çıkaracaklarını ifade etti.

Bu yolun yapılacak çalışmalarla ilerde Türkiye'nin gündeminde olacağını belirten Tutulmaz, "Bu konuda da çalışmalarımıza bu yıldan itibaren başlayacağız. İnşallah yapacağımız projeyle bu yolu herkesin rahat gezebileceği konuma getireceğiz. Şu anda da Siirt’te çok güzel, huzurlu bir ortamımız var. Bu ortamı sağlayan güvenlik güçlerimize ve halkımıza teşekkür ediyorum. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23