• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sigara karşıtı İhvan'a 'uyuşturucu ticareti' suçlaması

Yeniakit Publisher
2014-08-28 10:04:00 -
Sigara karşıtı İhvan'a 'uyuşturucu ticareti' suçlaması

Mısır’da günün her saati kahvehaneler nargile kullanan gençlerle dolup taşarken, İhvan-ı Müslimin hareketi nargile ve sigara kullanımını yasaklamasıyla biliniyor. Cunta yönetiminin, üyelerine sigara kullanımını bile yasaklayan İhvan’a yönelik ‘uyuşturucu ticareti’ suçlaması ‘pes’ dedirtti.

FAHRETTİN DEDE2013’te seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı gerçekleştirdiği darbe sonrası akıl almaz yöntemlerle İhvan-ı Müslimin hareketini yasaklayan Cuntacı Abdülfettah Sisi yönetimi, İhvan’a yönelik son suçlamasıyla pes dedirtti! Nargile ve tütün kullanımının yaygın olduğu Mısır’da, üyelerine nargile ve sigara kullanımını yasaklaması ve gençleri spora özendirmesiyle bilinen İhvan-ı Müslimin hareketi şimdi de uyuşturucu ticaretiyle suçlanıyor.

Kahire’nin güneyinde Sohac Emniyeti’nin yürüttüğü operasyonlar çerçevesinde 14 İhvan-ı Müslimin üyesi, uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle tutuklandılar. Operasyon yapılan eve uyuşturucuların polis tarafından yerleştirildiği tahmin edilirken, operasyon sonrası Mısır basını da cuntanın talimatıyla İhvan’ı uyuşturucu ticaretiyle suçlayan haberler yaptı.

UYUŞTURUCU İDDİASI DA ULUSLARARASI KOMPLO

İhvan’a yönelik uyuşturucu ticareti suçlamasının da tıpkı diğer pek çok suçlama gibi uluslararası ayağı bulunuyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Emniyet Müdürü Dahi Halfan “Hayrat Şatır’ın uyuşturucu ticaretini ortaya çıkarmamın ardından İhvan tarafından tehdit edildim” iddiasında bulunmuştu. Sisi cuntası ve medyası, daha önce de İhvan-ı Müslimin hareketine ‘Din ticareti’, ‘Kadın ticareti’, ‘Casusluk’ gibi asılsız suçlamalar yöneltmişti.
Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23