• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siemens’in Münih’teki yeni merkez binası açıldı

Yeniakit Publisher
2016-07-02 14:36:00 -
Siemens’in Münih’teki yeni merkez binası açıldı

Siemens’in Münih’teki yeni ve modern merkez binası faaliyete başladı. Tamamen çevresel standartlar gözetilerek tasarlanan ve inşa edilen yeni genel merkezde 1.200 kişi çalışacak.

Siemens’in Münih’teki yeni merkez binası, Siemens AG çalışanlarının, yönetim ve danışma kurulu üyelerinin, resmi yetkililerin ve iş dünyası temsilcilerinin katıldığı bir törenle açıldı. Yapımı üç yılda tamamlanan ve 1.200 kişi kapasiteli yeni bina, 45 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu. Çevre duyarlılığının en üst düzeyde gözetildiği merkezde kullanılan enerji büyük ölçüde yenilenebilir kaynaklardan elde ediliyor; elektrikli bisikletler, elektrikli otomobiller ve ayrıca normal bisikletler için özel park alanları bulunuyor.

Şirketin kurucusu Werner von Siemens’in 200. doğum gününde açılışı yapılan binanın ön kısmına “Werner-von-Siemens-Strasse” ismi verildi. En yüksek çevresel standartlara uygun şekilde tasarlanan yeni binada tüketilen enerji, büyük ölçüde yenilenebilir kaynaklardan elde ediliyor. Yeni merkezdeki yıllık CO2 emisyonları metrekarede 9 kilograma kadar düşürüldü. 

Çevresel standartlara uygun tasarlanan bina enerjiden de tasarruf sağlıyor

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Henning Larsen Architects mimarlık şirketinin yönetiminde kent manzarasıyla uyumlu olacak şekilde tasarlanan ve halka açık yeşil alanlar ile restoranları da bulunan bina, tamamen modern iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde inşa edildi. Çalışanlar için oluşturulan geniş alanlar, farklı departmanlarda görev alan kişilerin bilgi paylaşımı ve işbirliğini kolaylaştırırken, daha fazla odaklanma gerektiren işler için ise sessiz bölgeler oluşturuldu.

Yeni merkez sürdürülebilir bina konsepti, verimlilik ve çevre korumayı bir araya getiriyor. Binada bütün iş alanları, günışığından maksimum düzeyde yararlanmak üzere zeminden tavana kadar camla kaplandı. Çalışanlar bulundukları alandaki ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) teknolojilerini ihtiyaçlarına göre ayarlayabiliyor. Bütün enerji tüketimi ihtiyaçları yenilenebilir kaynaklardan elde ediliyor. Çatıda güçlü bir fotovoltaik sistem bulunuyor. HVAC teknolojisi ise yazın binayı serinleten, kışın ise ısıtan zemin döşemesinden destek alıyor. Bu önlemler sayesinde bina, yıllık CO2 emisyonunu metrekarede yaklaşık dokuz kilograma düşürebiliyor; bu da karbon emisyonuna eski binaya oranla yüzde 90 oranında azalma anlamına geliyor.

Sürdürülebilir bina konseptine sahip olan yeni Siemens genel merkezinde elektrikli bisikletler için şarj istasyonunun yanı sıra, 200 araç kapasiteli bir bisiklet odası da yer alıyor. Ayrıca yeni mobilite konseptlerini desteklemek üzere, elektrikli otomobiller için şarj istasyonu da bulunan 21 park alanından oluşuyor.

Binanın tasarımındaki en temel kriter, kent manzarasıyla uyumlu olması ve binanın halka açık halde planlanması oldu. Münih halkı ve ziyaretçileri, Siemens’in yeni merkez binasının yeşil iç avlularına rahatça girebiliyor, halka açık restoran ve oturma alanlarından yararlanabiliyor.

Siemens Bina Teknolojileri’nin yenilikçi sistemleri, platin kategori için gerekli olan LEED ve DGNB sertifikasyonu gibi dünya genelindeki en yüksek sürdürülebilirlik standartlarının uygulanmasını da mümkün kılıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23