• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SGK kimlerden grip aşısı ücreti almıyor?

Yeniakit Publisher
2017-10-15 11:36:00 - 2017-10-18 01:08:39
SGK kimlerden grip aşısı ücreti almıyor?

Kış ayları yavaş yavaş yaklaşırken, vatandaşın grip aşısına yönelik ücret merakı da yeniden alevlenmeye başladı.

Kış ayları yavaş yavaş kapıya dayanırken, vatandaşın grip aşısına yönelik ücret merakı da yeniden alevlenmeye başladı. Soğuk kış günlerinde gribe yakalanmamak isteyenler, bir an önce aşısını yaptırmak için hastanelere akın etmeye başladı.

GRİP AŞISI KİMLERE ÜCRETSİZ?

Grip aşısı olmak isteyen kimi vatandaşlar ücret ödemek zorunda kalırken, kimisi de ücretsiz olarak bu derdinden kurtulabiliyor. Ücret ödemeyenler arasında 65 yaş üstü kişiler, hamileler ve kronik hastalar yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, sağlık raporunu sunan bu kişilerin grip aşısını ücretsiz olarak karşılıyor. Ancak sağlık raporunun istenmediği durumlar da mevcut.

YAŞLILARA RAPOR YOK

65 yaş üstü kişiler için kış ayları çok riskli olduğunu belirten uzmanlar, SGK’nın bu nedenle 65 yaş üzerindeki kişiler için grip aşısında sağlık raporu zorunluluğu aramadığını belirtiyor. Bu kişiler, 65 yaş üzerinde olduklarını belgelemeleri halinde ücretsiz olarak aşısını yaptırabiliyor. 65 yaş üstü kişiler gibi yaşlı bakım evi ve huzur evlerinde kalan kişiler de yalnızca bu durumlarını belgelemek kaydıyla SGK’nın bedelini karşıladığı grip aşısını yaptırabiliyor. Bu kişilerden de bu kapsamda sağlık raporu istenmiyor. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TIBBİ GEREKLİLİK ARANIYOR

SGK’nın grip aşısının bedelini karşıladığı gruplara bakıldığında, grip aşısının zorunluluk olduğu kesimler için bedelin karşılandığı görülüyor. SGK bu konuda belirli tıbbi gereklilik söz konusu ise bedelin karşılanması yoluna gidiyor. Tıbben gereklilik konusu ise hekimler tarafından belirlenmiş bir kıstas. 

Gebeliğin ikinci veya üçüncü döneminde olanlar, astım dâhil kronik akciğer ve kalp damar hastalığı olanlar, diyabet dâhil herhangi bir kronik metabolik hastalığı, kronik böbrek yetmezliği, hemoglobinopatisi veya immün yetmezliği olan veya immünsupresif tedavi alanlarla 6 ay - 18 yaş arasında olan ve uzun süreli asetil salisilik asit tedavisi alan çocuk ve adolesanların bu durumlarını belgelemek kaydıyla grip aşısı bedelleri SGK tarafından karşılanıyor.

Faruk Erzen / yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23