• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şeyh Salah'tan Mescid-i Aksa uyarısı!

Yeniakit Publisher
2017-03-04 02:27:00 -
Şeyh Salah'tan Mescid-i Aksa uyarısı!

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı kontrolüne geçirmeye çalıştığını, Harem-i Şerif'in tehlike altında olduğunu söyledi.

Şeyh Salah'ın Arap ve İslam dünyası liderlerine ve alimlerine hitaben yazdığı mektupta, "İsrail mahkemesinin Mescid-i Aksa'nın Yahudiler için kutsal bir yer olduğu yönünde karar vermesini size hatırlatmayı görev addettim." ifadesini kullandı.
 
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya tamamen egemen olmaya çalıştığına dikkati çeken Şeyh Salah, "İsrail mahkemesinin aldığı bu karar, Mescid-i Aksa'yı yok sayarak, Yahudilerin Harem-i Şerif'te olduğunu iddia ettiği Süleyman Mabedi'ni kendi nazarlarında kanunen de kanıtlamış oldu." değerlendirmesinde bulundu.
 
Şeyh Salah, İsrail mahkemesinin söz konusu kararla Mescid-i Aksa'nın adının ifade ettiği anlamı sahadan sildiğini, Harem-i Şerif'in isim ve varlık bakımından büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu öne sürdü.
 
İslam dünyasının önde gelen alim ve liderlerine Mescid-i Aksa için harekete geçme çağrısında bulunan Şeyh Salah, mektubunu şu sözlerle sonlandırdı:
 
"Bütün bunların ardından size şunları sormayı görev bilirim: Ateşli ifadeler, kınama kararları, açıklamalardan başka ne yapıyorsunuz? Kendinize gelin ve bilin ki Mescid-i Aksa bizi çağırıyor."
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23