• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şeyh Muhammed Muheysini tutuklandı

Yeniakit Publisher
2017-11-17 20:23:00 - 2017-11-17 20:35:49
Şeyh Muhammed Muheysini tutuklandı

Suriye Devriminin aktörlerinden Dr. Abdullah Muheysini’nin babası Muhammed Muheysini, Suudi yetkililer tarafından düzenlenen operasyonla tutuklandı.

Yeni Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın Suudi Arabistan’ı yeniden şekillendirme projesi kapsamında çok sayıda ilim adamı ve muhalif isim gözaltına alındı.

“İSRAİL’E KARŞI SAVAŞMAK CAİZ DEĞİL” FETVASI İÇİN TEBRİK EDİLDİ

Şeyh Muhammed Muheysini’nin tutuklandığı Suudi Arabistan’da gündemde İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara’nın Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdülaziz Al-i Şeyh’i, “İsrail’e karşı savaşmanın caiz olmadığı ve Hamas’ın terör örgütü olduğu” yönündeki fetvasından dolayı tebrik ederek ülkesine davet edişi var.

Dürzi asıllı Bakan Kara, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:  “Suudi Arabistan Müftüsü ve Ulema Heyeti Başkanı Abdülaziz Al-i Şeyh’i Yahudilere karşı savaşmayı ve onları öldürmeyi yasaklayan fetvasından dolayı tebrik ediyoruz. Al-i Şeyh, Hamas’ın terör örgütü olduğunu ve Filistinlilere zarar verdiğini, Aksa’da yapılan gösterilerin demagojik olduğunu ve İsrail ordusu ile Hizbullah’ı yok etmek için iş birliği yapılabileceğini söyledi. Ben Müftü’yü İsrail’i ziyaret etmeye davet ediyorum; yüksek düzeyli bir saygı ile karşılanacaktır.”

MESCİDİ AKSA İÇİN CİHAT ÇAĞRISI YAPAN SUUDİ PRENS ÖLDÜRÜLDÜ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Suudi Arabistan’ın eski Kralı Fehd Bin Abdulaziz’in en küçük oğlu Prens AbdulAziz de Suudi Arabistan’da devam eden son süreçte hedef alınan prensler arasında.

Basında kendisini tutuklamak için gelen polislerle çatışmada hayatını kaybettiği ifade edilen Prens AbdulAziz’in sosyal medya paylaşımları dikkat çekti.

Mescidi Aksa için harekete geçilmesini savunan Prens AbdulAziz, İsrail’in Filistinli Müslümanlara yönelik baskılarını da eleştiriyordu.

Tweetlerinde Mescidi Aksa’daki Müslümanlarla birlik ve dayanışma çağrısı yapan Prens AbdulAziz Bin Fehd, bir paylaşımında ‘Filistin ve Mübarek Mescidi Aksa’daki kardeşlerimizi desteklemek her Müslüman’ın üzerine vaciptir, herkes elinden geleni yapmalı’ yazdı.

Prensin bir diğer paylaşımı ise şu şekilde: “Ey Muhammed Ümmeti! Onlara kim olduğunuzu gösterin. El Aksa’yı önemsememek bir zillettir ve Allah bizi hesaba çekecek.”

Prens AbdulAziz’in başka bir tweetinde de şu ifadeler yer alıyor: “Ey Muhammed Ümmeti! Üçüncü mescidimiz mücrim işgalcilere tutsak olmuş, içimizde reşid kimse yok mu? Haydi çıkıp savaşalım, ya zafer eldeeder onu kurtarırız yada kaybeder Rabbimizin affına mazhar oluruz.”

Suudi Arabistan’da ‘yolsuzluk operasyonu’ adıyla Cumartesi akşamı başlayan süreçte 11 prens ve 12 eski bakan gözaltına alınmıştı.

Suudi Arabistan’ın ’15 Temmuzu’ olarak değerlendirilen gelişmeler, aralarında Prens Mukrin’in de bulunduğu üst yetkilileri taşıyan helikopterin düşmesiyle devam etti.

Suudi Arabistanlı ‘ilim adamları’ Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yürüttüğü operasyonlara tam destek veriyor.

Dr. Eymen Ez Zevahiri’ye göre ise Suudi Kraliyet ailesinin yöneticileri ‘gizli Siyonist.’

Prens AbdulAziz’in sosyal medya hesabından yazdıkları arasında Birleşik Arap Emirlikleri Prensi Bin Zeyd hakkındaki düşünceleri de var.

SUUDİ PRENS: “O, KARA YÜZLÜ BİR ŞEYTANDIR VE ALÇAK BİRİSİ.”

Yazdığı tweeleri silmesi için baskı yapılan maktul Prens ‘Yazdıklarımı Allah’a ve Resulüne ulaştırmadan silmektense boynumu kaybetmeyi tercih ederim’ dedi.

Suudi Kral Faysal Bin AbdulAziz De Kudüs Çağrısının Ardından Öldürülmüştü

Suudi Arabistan Kralı Faysal Bin AbdulAziz, Kudüs’ü savunmak için sarf ettiği teşvik edici konuşmalarıyla hatırlanıyor. Kral Faysal, Mart 1975’de yeğeni tarafından suikastla öldürülmüştü.

Kral Faysal’ın ölümünün 1973 Petrol Ambargosuyla bağlantısı olduğu gibi Suudi Arabistan’daki yeni gelişmelerin de Dünyanın en büyük petrol şirketi olan ve tamamı Suudi Arabistan devleti tarafından kontrol edilen ‘Saudi Aramco’nun yüzde 5 hissesini halka arz edecek olmasıyla alakalı görülüyor.

Kral Faysal ünlü Kudüs konuşmasında şunları söylemişti:

“Kardeşlerim! Neden bekliyoruz? Dünyanın vicdana gelmesini mi bekliyoruz? Nerededir ki dünyanın vicdanı? Mukaddes Kudüs-ü Şerif sizi çağırıyor. Kendisini kurtarmanızı bekliyor. Neden korkuyoruz? Ölümden mi korkuyoruz?

Allah yolunda cihat ederek ölmekten şerefli ve daha faziletli ölüm var mı? Ey kardeşlerim, bizim istediğimiz İslam Milliyeti ve İslami uyanıştır. Milliyetçilik, ırkçılık veya bloklaşma değildir arzumuz. Çağrımız İslami çağrıdır. Allah yolunda cihat etmeyedir çağrımız.

Dinimiz, inancımız, mukaddesatımız ve harimi İslâm içindir çağrımız. Ne zaman ki hatırlasam Haremi Şerifimiz (Kudüs) ve mukaddesatımız işgal ve tecavüz altındadır ve aşağılanmaktadır ve orada günahla Allah’a isyan ve ahlaki çöküntüler sergilenmektedir; işte o zaman Allah’a halisane yalvarıyorum, eğer bana cihat etmek ve mukaddes topraklarımızı kurtarmak nasip olmayacaksa, beni bu dünyada bir an bile yaşatma.”

ŞEYH MUHAMMED MUHEYSİNİ O DUAYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Mekke’de Reyhani Mescidi’nin imam ve hatipliğini yapan Muhammed Muheysin, aynı zamanda dünyaca ünlü Kuran Okuyucuları arasında yer alıyor.

Hicri 1422 Ramazan ayında Kabede yaptığı dua ile gündeme gelen Muhammed Muheysini, ABD ve müttefiklerine beddualar ederken cihat yanlıları için duygusal dualarda bulunmuştu.

Suudi Rejim, duanın ardından Muhammed Muheysini’yi tutuklamıştı. 

asyanınsesi 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23