• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Volvo dizel motor üretmeyecek

Yeniakit Publisher
2017-05-21 16:35:00 -
Volvo dizel motor üretmeyecek

İsveçli otomotiv üreticisi Volvo, radikal bir kararla dizel motor geliştirmeyi bırakıyor. Emisyon standartları nedeniyle dizel motor üretmenin oldukça maliyetli olduğunu açıklayan şirket CEO'su, elektrikli ve hibrit motor teknolojisine yöneleceklerini açıkladı.

Petrol ile çalışan otomobillerin artık eski önemini yitirdiği su götürmez bir gerçek. Artık birçok otomotiv devi, yeni nesil, hem çevreci hem de tasarruflu elektrikle çalışan otomobil üretmenin hazırlıklarını yapıyor. Hem AB’nin emisyon konusundaki katı tavrı hem de petrol rezervinin 50 yıl içinde bitecek olması, dev şirketleri alternatif enerji kaynaklarına yöneltiyor.

Bu doğrultuda en net adımı Elon Musk attı ve Tesla Motors’u kurdu. Sadece elektrikli otomobiller üreten Tesla, bugün ABD’nin en değerli otomotiv markası konumunda. Üstelik geride bıraktığı markalar arasında Ford ve General Motors gibi isimler bulunuyor.

Toyota, Renault, Volkswagen, BMW, Mercedes gibi şirketlerin elektrikli otomobil üretimi için girişim içinde bulundukları biliniyor. Şimdi bu furyaya İsveçli otomotiv devi Volvo da katılmak üzere…

Reuters’a konuşan şirket CEO’su Hakan Samuelsson, yeni dizel motor geliştirmeyi düşünmediklerini açıkladı. Son dönemde yayılan dizel skandalları üzerine böyle bir karar aldıklarını açıklayan CEO, emisyonları kontrol etmek için potansiyel yeni mekanizmaların, dizel araçların maliyetini oldukça yukarı çektiğini ifade etti.

Samuelsson’un açıklamalarına göre Volvo, aşırı maliyetli olarak gördüğü dizel otomobiller yerine bu parayı elektrikli otomobil geliştirmek için harcayacak. Ayrıca hibrit otomobillere yatırım yapmak da şirketin başka bir çözüm planı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Volvo’nun önümüzdeki yıl tam elektrikli otomobilini gün yüzüne çıkarması bekleniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23