• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sessiz devrimin kıymetini bilmeliyiz

Yeniakit Publisher
2014-07-28 07:28:00 - 2014-07-27 23:57:46
Sessiz devrimin kıymetini bilmeliyiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) Sepetçiler Kasrı’ndaki iftar programında yaptığı konuşmada “Vesayet altında ülke olmaktan, kendi cumhurbaşkanını milletin seçtiği bir ülke olma konumuna 10 yıl kadar kısa bir süre içerisine geldik. Bu nedenle bu anların ve günlerin, sessiz devrimin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Sözümü ileri bir cümle olarak kabul etmezseniz, borcumuzu ödememiz gerekiyor” dedi.

İSTANBUL - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Vesayet altında ülke olmaktan, kendi cumhurbaşkanını milletin seçtiği bir ülke olma konumuna 10 yıl kadar kısa bir süre içerisine geldik. Bu nedenle bu anların ve günlerin, sessiz devrimin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Sözümü ileri bir cümle olarak kabul etmezseniz, borcumuzu ödememiz gerekiyor” dedi. Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) Sepetçiler Kasrı’ndaki iftar programında konuşan İslam, Ramazan’ın rahmet, kardeşlik, yardımlaşma ve bereket ayı olduğunu söyledi. Bakanlığının yaptığı hizmetlerle ilgili bilgi veren İslam, “Bakanlığımıza bağlı 1148 kuruluşta 13 bin çocuk ve genci kuruluş bakımı altında koruyor ve gözetiyoruz. 50 bin çocuk ve gencimizi ailesinin yanında destekliyoruz. 55 bin çocuğa sosyal ve ekonomik destek hizmeti veriyoruz. 7 bin 500 çocuğu da koruyucu aile hizmetinden yararlandırıyoruz. Öte yandan; bakanlığımıza bağlı 117 resmi huzurevinde 11 bin 500 yaşlımız barınıyor. 6 bin engellinin de bakımı ve rehabilitasyonunu sağlıyoruz. 442 bin kişiye, engelli evde bakım hizmeti sunuyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçimi

Cumhurbaşkanı seçimine değinen Bakan İslam, şunları kaydetti: “Farklı bir heyecan yaşıyoruz. 10 Ağustos’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar yaşadığı seçimlerin en önemlilerinden birini yaşayacağız. Ülkemiz ilk defa cumhurbaşkanını halkın oylarıyla seçecek. Bu çok büyük bir mutluluk. Bir an için gözümüzü kapatarak ‘Nereden nereye geldik?’ diye düşünülmesini gerektiren bir seçim aslında. Bugün, bundan 12 yıl önce hayal edemediğimiz bir noktadayız. Vesayet altında ülke olmaktan, kendi cumhurbaşkanını milletin seçtiği bir ülke olma konumuna 10 yıl kadar kısa bir süre içerisine geldik. Bu nedenle bu anların ve günlerin, sessiz devrimin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Sözümü ileri bir cümle olarak kabul etmezseniz, borcumuzu ödememiz gerekiyor.” Bakan İslam, Türkiye’nin lideriyle bir dünya ülkesi olma yolunda yürümeye devam edeceğini belirterek, Türkiye’nin başarılarının sadece Türkiye’yi değil, bütün dünyayı  ilgilendirdiğini söyledi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23