• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Serbest bırakılan Bülent Keneş tehditler savurdu

Yeniakit Publisher
2015-10-08 20:26:00 - 2015-10-08 20:35:48
Serbest bırakılan Bülent Keneş tehditler savurdu

Hakkında yurt dışına çıkış yasağı konan Paralel'in yalan bülteni Today’s Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, “Yaptıklarına pişman edeceğim. Serbest bıraktıklarına da pişman olacaklar” iddiasında bulundu.

“Cumhurbaşkanına alenen birden fazla kez hakaret”ten tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş serbest bırakıldı. Savcılığın tutuklama yönündeki talebini reddeden hakimlik, Keneş’in yurt dışına çıkış yasağı suretiyle adli kontrol altına alınmasına karar verdi. Keneş, hakimliğin kararının ardından adliye çıkışında avukatları ile birlikte basın açıklaması yaptı.

14 tane tweet mesajıyla alakalı hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Keneş, “İfademe başvurulmak üzere davet edildim. 14 ileti hakkında ifade verdim. İfadeden sonra normal hayatıma devam edeceğim, yarıda bıraktığım gazetemi tamamlamak üzere ofise döneceğimi düşünürken savcı bey bizi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti” dedi.

Hayatında ilk kez bir mahkemeye sanık olarak girdiğini söyleyen Keneş, “25 yıllık gazeteciyim. Dış haberlerle, diplomasi haberleriyle ilgili haberler yaptığım için başım hukukla derde girmedi. Eleştirimde ben pek cimri davranmadım, davranmıyorum, davranmayacağım. Hakimlik tutuklama kararı vermedi ama adli kontrol hükmü uyguladı. Bu da bir cezalandırma yöntemidir. Ben uluslararası bir gazetenin genel yayın yönetmeniyim. Sıklıkla uluslararası davetler alıyorum” diye konuştu.

TEHDİT SAVURDU

Önümüzdeki haftalarda Tayvan ve Hong Kong’da programı olduğunu kaydeden Keneş, “Muhtemelen başka ülkelerden de sıklıkla geldiği gibi davetler gelmeye devam edecektir. Her bu davetler gelip ben her yurt dışına çıkamadığımda bunu haber yapacağım Today’s Zaman’ın 1’inci sayfasında. Hakim beyin, savcının, Başbakanın ve Cumhurbaşkanı’nın da ismini koyacağım. Beni Türkiye'de daha geniş bir hapishanede hapsetmeye çalışanlara bu yaptıklarının ne kadar berbat bir şey olduğunu hissettireceğim. Yaptıklarına pişman edeceğim. Serbest bıraktıklarına da pişman olacaklar” iddialarında bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23