• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Semavi Eyice: Ömrüm eski eserleri araştırmakla geçti

Yeniakit Publisher
2016-03-05 17:22:00 -
Semavi Eyice: Ömrüm eski eserleri araştırmakla geçti

CNR Kitap Fuarı'nın "Onur Yazarı" Prof. Dr. Eyice, "Ömrüm eski eserleri araştırmakla geçti. Daha çocuklukta bu işe başladım ve hala devam etmekteyim" dedi.

Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu 3. CNR Kitap Fuarı'nın "Onur Yazarı" olan sanat tarihçisi ve yazar Prof. Dr. Semavi Eyice, "Öğrencilerinin Gözüyle Semavi Eyice" konulu panele katıldı.

CNR EXPO Yeşilköy'deki fuarda düzenlenen panelde konuşan 94 yaşındaki Eyice, bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve anılarını anlatarak, "Ömrüm eski eserleri araştırmakla geçti. Daha çocuklukta bu işe başladım ve hala devam etmekteyim" dedi.

Eyice, çok erken emekli olduğuna dair bir sitemde bulunarak, şunları aktardı:

"YÖK denilen sistem, bizleri, hocaları 67 yaşından sonra 'bir işe yaramaz adamlar' deyip, nasıl saf dışı ettiyse, emekli yaptı. Üniversite hocaları, emekli olmaz. Ders verebildiği, faydalı olabildiği müddetçe üniversite hocaları faaliyetlerine, çalışmalarına devam edebilirlerdi. Fakat sonra YÖK bunu kaldırdı. Hatta 65 yaşına da indirmek istediler. Yani ben de aşağı yukarı 25-30 senedir emekliyim. Yani işe yaramaz adamlar tasviri içindeyim."

Bizans sanatı üzerine uzun yıllar çalıştığını ve bu konuda doktora tezi hazırladığını dile getiren Semavi Eyice, "Ben 40 yıl boyunca Anıtlar Yüksek Kurulu'nun çeşitli şehirlerinde üyelik, hatta başkanlık yaptım. Fakat bu işin ne kadar zor olduğunu ve perde arkasında ne oyunlar oynandığını gördüm. Buradaki görevim sırasında, bazı eserlerin kurtarılmasına çalıştım. Yani tamamen yok olmak üzere olan bazı tarihi eserlerin yok edilmelerini önlemeye çalıştım" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23