• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Selçuklu, akıllı atık toplama sistemini devreye sokuyor

Yeniakit Publisher
2017-11-12 17:33:18 -
Selçuklu, akıllı atık toplama sistemini devreye sokuyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, araç-gereç, donanım ve personel açısından güçlü bir altyapı ile sürdürdüğü temizlik hizmetlerinde, Akıllı Atık Toplama Sistemi Projesini hayata geçiriyor.

Selçuklu Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğüne bağlı ekipler temizlik faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. 64 araç ve 357 personel ile Selçuklu’nun tamamında temizlik ve çöp toplama işlemlerini sürdüren Çevre Koruma Müdürlüğüne bağlı ekipler, her gün 3 vardiya halinde ilçedeki bütün mahalle, cadde ve sokaklara girerek çöpleri topluyor. Şehir merkezinde günde 3 defa, çevre mahallelerde günde bir defa, Sille’de haftanın üç günü ve yeni bağlanan köylerde haftada bir gün çöpleri toplayan ekipler, mıntıka dahilinde bulunan alışveriş merkezleri, lokantalar ve vatandaşların sık kullandığı bölgelerdeki çöpleri de aralıksız topluyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en temiz ikinci şehri seçilerek Çevre Beratı ve Akdeniz Üniversitesi tarafından "Kentsel katı atıkların toplanması ve çevre bilincinin oluşturulması" konularında Çevre Hizmet Ödülüne layık görülen Selçuklu Belediyesi temizlik hizmetlerinde belediyelere öncü olacak çalışmalara devam ediyor. Güçlü araç filosu ve insan kaynağı ile temizlik hizmetlerini sürdüren Selçuklu Belediyesi “Daha Modern ve Temiz Bir Selçuklu” sloganıyla 2009 yılında başlatılan yer altı çöp konteynerinde, yeni bir uygulamaya daha geçti. Çalışmalar kapsamında Selçuklu Belediyesi atık toplama sistemi Endüstri 4.0 prensiplerine uygun olarak dönüştürülüyor. Geliştirilen Akıllı Atık Toplama Sistemi ile maliyet düşüşü ve doğaya salınan zehirli gazlara bağlı hava kirliği azalması hedefleniyor.

Akıllı Atık Toplama Sistemi Projesinde Selçuklu Belediyesi bünyesindeki yerleşik çöp konteynerlerine sensörler yerleştirilerek atıkların gerçek zamanlı bilgileri (doluluk miktarları, boşaltma ve ziyaret sıklıkları, sıcaklık değerleri vb.)takip edilecek. Bu bilgiler dinamik bir rotalama programı aracılığıyla işlenecek ve atık toplama sistemi için özel olarak geliştirilmiş navigasyon paneli üzerine yansıtılacak ve çöp toplama araçlarına optimal rota belirlemede kullanılacak. Araçların, “akıllı rotaları” takibi sayesinde, araçlar daha kısa mesafe kat ederek daha fazla atık toplayacak, bu sayede yakıt tasarrufu sağlanacak ve karbon salınımı en aza indirgenecek. Ayrıca, Akıllı Atık Toplama Sistemi sayesinde araçların çalıştığı süre boyunca konum bilgileri, hangi rotayı takip ettiği, hız bilgileri, hangi konteyneri ne zaman aldığı anlık olarak takip edilebilecek. Böylece atık toplama süreçlerinin verimli yönetilmesi ile birlikte Selçuklu’ya sunulan hizmet standardı yükselecek. Akıllı Atık Toplama Sistemi sayesinde en az yakıt sarfiyatı ve en yüksek perfomans ile atık toplama hizmetini gerçekleştirme planlanıyor. Temiz Selçuklu’yu korumak ve yeşil tutmak için görevini aşkla yapan Selçuklu Belediyesi bu proje ile dünya çapında örnek bir uygulamaya ev sahipliği yapacak ve belediyecilikte öncü bir hizmete imza atacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu’da modern belediyeciliğin ve teknolojinin en son yeniliklerini kullanıyoruz. Yaptığımız çoğu hizmet Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip. Selçuklu bugün yerel yönetimlerde örnek bir belediye oldu. Türkiye’nin en temiz 2.ilçesi ünvanı bulunan Selçuklu’da temizlik hizmetlerimize yeni bir boyut kazandırıyoruz. Hizmete sunduğumuz Akıllı Atık Toplama Sistemi hayırlı olsun” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23