• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Selahattin Demirtaş: Şehitlerimize borcumuz çoğaldı

Yeniakit Publisher
2016-06-25 00:02:00 -
Selahattin Demirtaş: Şehitlerimize borcumuz çoğaldı

Selahattin Demirtaş, "Halkın malını, anadilini, vatanını, toprağını, kültürünü gasbetmeye gelenlere karşı bu halkın yiğitleri (!) itiraz etmiş, isyan etmiştir. Bu halkın onurunu, haysiyetini koruyanlara o yüzden borçluyuz. Başta şehitlerimize (!), şehit ailelerimize borcumuz çoğalmaktadır." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizden başlayacaklar canımızı istiyorlarsa, Allah'ın verdiği bir candır. Bunu halkımız için kurban etmeyeceğiz de atlas yataklarda mı canımızı vereceğiz." dedi.

Demirtaş, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Cengiz Topel Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde vatandaşlarla sohbet etti.

Yüksekova Belediyesince düzenlenen iftar programına katılan Selahattin Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının önemine değinerek, "İnşallah hepimizin duası bir damla olarak düşer, o yangınlar söner. Ramazan bizim için böylesine anlamlı ve önemlidir. Biz sizlerin yaşadıklarınızı dışarıdan birileri olarak yeterince anlamamış olabiliriz. Ateş her zaman düştüğü yeri daha fazla yakar. Aylarca burada size yaşatılanları tarih yazdı. Allah katında da elbette ki bunların notu alındı." diye konuştu.

"Burada bir sorun, sıkıntı vardı. Biz burada operasyon olmasın diye elimizde ne imkan varsa sonuna kadar kullandık. Kendimizi ortaya koyduk. Yeter ki burada bir operasyon olmasın, bu işi diyalogla çözelim diye." ifadesini kullanan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bizden başlayacaklar canımızı istiyorlarsa, Allah'ın verdiği bir candır. Bunu halkımız için kurban etmeyeceğiz de atlas yataklarda mı canımızı vereceğiz. Halkımız için mücadelenin ortasında gerekirse bir dakika yaşarız. Ama onurlu yaşayacağız. Bakın biz bir aradayız. Dikkat edin herkesin başı diktir. Niye, çünkü halkın malını, anadilini, vatanını, toprağını, kültürünü gasbetmeye gelenlere karşı bu halkın yiğitleri itiraz etmiş, isyan etmiştir. O yüzden dimdik ayaktayız. Gever (Yüksekova) gençleri itiraz etmeseydi, biz şimdi bu mikrofonda konuşamazdık. Utancımızdan şurada bir araya gelemezdik. Tarih böyle yazılır. Başka da çaresi yoktur. Bu halkın onurunu, haysiyetini koruyanlara o yüzden borçluyuz. Başta şehitlerimize, şehit ailelerimize borcumuz çoğalmaktadır. Biz kendi anavatanımızda özgür olacağız. Ama bugün, ama yarın, ama haftaya, bilemem. Görür müyüz, görmez miyiz onu da bilemem."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Dedik ki elinde silah olan varsa, devlet hukuk çerçevesinde, kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde müdahale edebilir. Bunun ötesine geçemez." diyen Selahattin Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ama ne kanun, ne hukuk ne de ahlak bıraktılar. Halkı partiye karşı öfkelendirmek, kışkırtmak için tek tek evlere girdiler. Bakın, korkunun ecele faydası yoktur. Ölüm Allah'ın emridir, yarattığı gibi alacağı günü de kendisi bilir. Dolayısıyla korkarak tüm bunları düzeltemeyiz. Bir gün eksik, bir gün fazla, öleceğiz. Bari yaşamımız anlamlı olsun. Madem gençler bize onurlu bir dik duruşu miras bıraktılar, biz de onların mirasına layık olalım. Onların başlarını eğdirecek bir iş yapmayalım."

Demirtaş, programın ardından ilçeden ayrıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23