• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehitlerimizin adı Çad’da yaşayacak

Yeniakit Publisher
2017-12-11 12:37:00 -
Şehitlerimizin adı Çad’da yaşayacak

PKK’lı teröristlerin alçak saldırısında şehid olan Eren Bülbül ve Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’in adına Afrika’nın en kurak ülkelerinden Çad’da su kuyusu açtı

Tebessüm Derneği, Trabzon’un Maçka ilçesinde PKK’lı teröristlerin alçak saldırısında şehid olan Eren Bülbül ve Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’in adına Afrika’nın en kurak ülkelerinden Çad’da su kuyusu açtı.

Yaptığı hayırlı çalışmalarla adını duyuran Tebessüm Derneği, Trabzon Maçka’da PKK’lı teröristlerin hain saldırısında şehid olan Eren Bülbül ve Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’in adına Çad’ın Lac bölgesindeki Malwi Adam Kouditi köyünde su kuyusu açtı. Dernek, açılan su kuyusunun fotoğraflarını ve çeşitli hediyeleri şehit ailelerini ziyaret ederek teslim etti.

TEBESSÜM’E TEŞEKKÜR

Tebessüm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Said Aydın ve Genel Koordinatör Erkan Gürer, dernek gönüllüleri ile birlikte Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Eren Bülbül’ün ailesini ziyaret ederek açılan su kuyusu hakkında bilgi verdi, taziye dileklerini iletti. Şehid Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, ziyarette, Eren’in çok çalışkan olduğunu, herkesin yardımına koştuğunu dile getirdi. Olay günü camiden çıkıp askerlere teröristlerin yerini gösterirken şehit olduğunu vurgulayan şehid annesi, “Eren’im gün yüzü görmedi, tarlada, bağda, bahçede hep çalıştı” diyerek gözyaşlarını tutamadı. Ardından Eren’in isminin Afrika’da yaşatılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren şehid annesi, dernek temsilcilerine teşekkür etti. Tebessüm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sait Aydın ise, Eren Bülbül’ün bu ülkenin gençlerine umut olduğunu ve cesaret verdiğini dile getirdi. Ziyaretin ardından şehit Eren Bülbül’ün kabri başında dua edildi.

ŞEHİD BABASINI DUYGULANDIRAN HİZMET
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tebessüm Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Rıdvan Albayrak ve Fatih Gemi, beraberindeki heyetle beraber şehid Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’in Hatay’ın İskenderun ilçesindeki baba evini ziyaret etti. Ziyarette konuşan şehidin babası Ahmet Gedik, oğlunun tayininin Ankara’ya çıkmış olmasına rağmen “Buradaki teröristleri temizlemeden dönmeyeceğim” dediğini belirtti. Gedik, “Allah kimseye böyle acılar vermesin” diyerek dua etti. Şehid oğlunun isminin Afrika’da yaşatılmasına çok sevindiğini ve duygulandığını dile getiren baba Gedik, Tebessüm Derneği’ne yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti. Tebessüm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gemi ise, bu ülkenin şehitler sayesinde ayakta durduğunu, Ferhat Gedik’in de o yüce mertebeye ulaştığını umduklarını belirterek aileyi teselli etti. Ziyaret, şehid Ferhat Gedik’in annesi Hatice Gedik ve babası Ahmet Gedik ile beraber yapılan kabir ziyaretiyle tamamlandı.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23