• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit yakınlarını dinleyip İSRAİL'E SERVİS ETMİŞLER

Yeniakit Publisher
2015-02-01 09:06:00 - 2015-02-01 10:00:53
Şehit yakınlarını dinleyip İSRAİL'E SERVİS ETMİŞLER

Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, soruşturma kapsamında usulsüz dinlenildiği gerekçesiyle şikayette bulundu.

İSTANBUL - Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, “paralel yapı”nın telefon dinleme iddialarına konu olan ‘’Selam’’ soruşturması kapsamında usulsüz dinlenildiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.               

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne avukatı Gülden Sönmez’le gelen Doğan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde kendisiyle ilgili usulsüz dinlemeler hakkında polislerden bilgi aldı.              

Dinlemelerle ilgili tüm adli ve idari kamu görevlilerinden şikayetçi olduğu öğrenilen Doğan, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.    
           
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin kendisiyle ilgili usulsüz kayıt olduğu bilgisini verdiğini anlatan Doğan, “Bu kayıtları dinlemem için beni emniyete davet ettiler. Ben de avukatımla bu konu için geldim” dedi.     
          
Doğan, soruşturma kapsamında Mavi Marmara’da hayatını kaybedenlerin çoğunun aile üyelerinin de kendisi gibi dinlenildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:               
“Emniyette, geçmişte kayıt altına alınmış çok sayıdaki konuşmamdan bir tanesini bana dinlettiler. Bu konuşma İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’la 28 Haziran 2013’te yaptığım 4 dakikalık bir sohbet. Mavi Marmara davası ve ABD başkanına verdiğim mektuba gelen cevap üzerine yapılan bu konuşmadan bir suç oluşturmaya çalışmışlar. Ben de bu yasadışı dinlemeden dolayı şikayetçi oldum ve sürecin takipçisi olacağım.”         
      
“İSRAİL’E SERVİS EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”     
          
Doğan, telefon konuşmasında hiçbir suç unsuru olmadığını ve hangi amaçla dinlenildiğinin belli olmadığını vurgulayarak, “Mavi Marmara şehit ailelerinin dinlenmesi ve bunun hangi amaca hizmet ettiği de malumdur. Şehit aileleri dinleniyorsa bu dinlemelerin muhtemelen İsrail’e servis edildiğini düşünüyorum. Yani bu dinlemelerin amacının bu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.       
        
Doğan’ın avukatı Gülden Sönmez de soruşturma kapsamında şu ana kadar 4’ü hayatını kaybedenlerin yakını olmak üzere 20’den fazla Mavi Marmara yolcusunun usulsüz dinlenildiğinin belirlendiğine işaret ederek, yapılanların bir hedefi olduğunu ve bu durumun aydınlatılması gerektiğini dile getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23