• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit Başsavcı'nın ölümüne ilişkin soruşturmada keşif yapıldı

Yeniakit Publisher
2017-05-16 22:15:00 -
Şehit Başsavcı'nın ölümüne ilişkin soruşturmada keşif yapıldı

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli'nin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında kazaya karışan kamyonun benzeriyle keşif yapıldı.

Trafik kazasında şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Alper ve şoförü Akşehirli'nin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında kazaya karışan kamyonun benzeriyle keşif yapıldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer tarafından yürütülen soruşturmada, uzman trafik ekipleri ve olay yeri inceleme ekiplerinin de görev aldığı canlandırmalı olay yeri keşfi yaptı.

Kazaya karışan kamyonun benzeriyle yapılan canlandırmalı keşifte Başsavcı Alper ve şoförü Akşehirli'nin yaşamını yitirdiği trafik kazasına karışan kamyonun molozları aldığı noktadan döküm noktasına kadar her an canlandırılarak tüm ayrıntılar kameralar tarafından kaydedildi.

TÜM DETAYLAR KAYIT ALTINA ALINDI

Canlandırma sırasında 98 model damperli kamyona, kazayı yapan kamyonun yükü kadar yükleme yapıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şoförün görüş açısını gösterecek şekilde kameranın da yerleştirildiği kamyonun güzergah boyunca yapacağı hızı, kazanın yaşandığı kavşağa girişi ve manevra kabiliyeti dahil tüm detaylar kayıt altına alındı.

Kamyonun tahmini hızıyla kavşağa girdiğinde durma süresi ve fren izi, kavşak giriş ve çıkış noktası arasındaki zamanlama kaydedildi.

Kazanın yaşanmaması durumunda kamyonun döküm noktasına varış süresi de kayıt altına alındı.

Başsavcı Vekili Özüer'in canlandırma sırasında kamyonun şoför mahalline bindiği ve güzergah boyunca tüm süreçle ilgili bilgi aldığı keşifte, kamyona yerleştirilen kameranın yanı sıra kazanın meydana geldiği kontrolsüz kavşaktaki tüm senaryolar birebir polis ekipleri tarafından kamera görüntüleri ve fotoğraflarla belgelendi.

Canlandırma sırasında kaydedilen görüntülerle diğer bilgilerin yanı sıra kaza yapan kamyon ve makam otomobilinin de motor, elektronik ve mekanik aksamının kriminal incelemeden geçirileceği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Başsavcı Alper'in hayatını kaybetmeden önce gittiği yerlerdeki bütün kamera kayıtları ile güzergahtaki kamera kayıtlarının detaylı bir şekilde incelendiği kaydedildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23