• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit babasından Putin'e tokat gibi cevap!

Yeniakit Publisher
2015-11-27 18:02:00 -
Şehit babasından Putin'e tokat gibi cevap!

2012 yılında silahsız uçuş yapan savaş uçağımızın düşürülmesiyle şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası konuştu.

Şehit Pilot Yüzbaşı Ertan'ın babası Ali Ertan, "Bu uçak angajman kararlarına uymadığı gibi uçağa 10 kez de uyarıda bulunulmuş. Keşke bizim uçağa da bir kez uyarıda bulunsaydı böyle bir olay da olmazdı diye düşünüyorum" dedi.

Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında, 2012 yılında keşif uçuşu yapan Türk askeri uçağının düşürülmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası Ali Ertan, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili, "Bu uçağa angajman kararlarına uymadığı gibi 10 kez de uyarıda bulunulmuş. Keşke bizim uçağa da bir kez uyarıda bulunsaydı böyle bir olay da olmazdı diye düşünüyorum" dedi.

Ertan, yaptığı açıklamada, 2012 yılında oğlunun kullandığı uçağın düşürüldüğü bölgeye keşif amaçlı gittiğini hatırlattı.

Uçağın bölgede bulunmasının Suriye veya Rusya'yla alakası olmadığını dile getiren Ertan, "Silahsız, tamamen tek başına giden, oradaki bir sistemin testi için gitmiş keşif uçağıydı. Sivil uçak gibi düşünün. Yani içinde bir bomba, tesisat veya atacak bir şey yoktu. Uluslararası kara suları içerisinde seyir halindeyken düşürüldü" diye konuştu.
Ancak hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının tamamen art niyetli ve donanımlı olarak, bölgede bulunduğunu belirten Ertan, uçağın keşif amacıyla orada bulunmadığını söyledi.
Devletin 2012 yılında aldığı uçaklarda angajman kuralları uygulanma kararı aldığını, bu kararları da duyurduğunu anımsatan Ertan, şöyle dedi:

"Bu uçak angajman kararlarına uymadığı gibi uçağa 10 kez de uyarıda bulunulmuş. Keşke bizim uçağa da bir kez uyarıda bulunsaydı böyle bir olay da olmazdı diye düşünüyorum. Hiç uyarı yapılmadan düşürüldü. Ben o uçağı Suriye'nin düşürdüğünü de tahmin etmiyorum. O zaman da Rusya oradaydı. Belki de Rusya düşürmüştü, Rus füzesiyle düşürülmüştü. Ben şu anda bile hiç tahmin etmiyorum Suriye'nin düşürdüğünü."

"Keşke o gün de aynı tepkiyi gösterselerdi"

Rus savaş uçağının Türkiye sınırlarını ihlal etmesinin uygun olmadığını vurgulayan Ertan, "Donanımlı olmasa, iki uçak olmasa, art niyetli olmasa oradan geçmek için izin de alabilirlerdi ama izinsiz olarak bir ülkenin sınırlarına girmek... Belki değişik şeyler de olurdu. Düşürülmesinin devletin en tabi hakkı olduğuna inanıyorum, devlet en iyi kararı vermiştir bana göre" sözlerine yer verdi.

Savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rus tarafından yapılan açıklamaları da değerlendiren Ertan, şunları ifade etti:
"Ruslar haksız yere, yaptıklarını kapatmak için, dünya kamuoyu oluşturmak için... Ama dünya bunu gayet iyi biliyor. Zaten belli. Uçaklarda teknoloji öyle gelişmiş ki yapılan uyarılar açıkça belli. Keşif uçağı tamamen masum durumda keşfini yapıyor, her ülkenin tabi hakkı, düşürülüyor ve hiçbir tepki yok. Dünyada da tepki yok yani sanki normal bir kaza olmuş gibi bir his uyandırdılar. Keşke o gün aynı tepkiyi gösterseydi zaten bugün o hareketi yapmazdı. Putin bizim uçağımız düştüğü zaman hiçbir açıklama kınama ya da herhangi bir şey göstermedi. Mutlaka kendinin de parmağı var o işte. Esed'le beraber iş birliği yaptığı kanaatindeyim. Suriye'nin tek başına o uçağı düşürdüğünü zannetmiyorum."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23