• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit annesi isyan etti: Asılmalarını istiyorum!

Yeniakit Publisher
2017-11-06 13:45:00 -
Şehit annesi isyan etti: Asılmalarını istiyorum!

Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırısına ilişkin yargılanan sanıklar, özel avukatları huzurunda ifade vermek istediklerini belirterek savunma yapmadı.

İstanbul Beşiktaş’ta geçen yıl oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen ve 39'u emniyet mensubu 46 kişinin şehit edildiği, 243 kişinin de yaralandığı hain terör  saldırısına ilişkin  dava  İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu  Yerleşkesi karşısındaki binada görüldü. Duruşmada, iddianamede sanıklara isnat  edilen suçlamalar okundu.

ÖZEL AVUKAT HUZURUNDA SAVUNMA YAPMAK İSTEDİLER

Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Çakar, daha sona sanıkların  savunmalarını yapması için sırasıyla kürsüye çağırdı. Baro tarafından tüm tutuklu sanıklar adına bir avukatın  görevlendirildiği duruşmada söz alan tutuklu sanıklar Tufan Beyhan, Zeki Yılmaz,  Sercan Bingöl, Rıdvan Döner, Fırat Kise, Necip Yılmaz, Hikmet Ölçer ve Raşit  Beyhan savunma yapmak için hazırlanamadıklarını öne sürdü.

Sanıkların, tutacakları özel avukatları huzurunda savunma yapmak istediklerini söylemeleri üzerine Mahkeme Başkanı Çakar, aylar önce iddianamenin  sanıklara tebliğ edildiğini anlatarak, istenildiği takdirde baronun avukat  görevlendirebileceğini hatırlattı.  Çakar, sanıklara hitaben, "Hepinize, avukatınız var mı diye sorduk,  neden cevap vermediniz? Şimdi burada hepiniz aynı şeyi söylüyorsunuz. Hepiniz  anlaşarak mı geldiniz, savunma yapmak istememeniz tesadüf mü?” diye tepki  gösterdi.

Görüşü sorulan duruşma cumhuriyet savcısı, "Sanıkların örgütsel savunma yaptıkları anlaşılmıştır. Ek süre taleplerin reddini talep ediyoruz."  dedi. Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ŞEHİT YAKINLARINDAN SANIKLARA TEPKİ

 Bu sırada, patlamada Beşiktaş Store’da çalışırken şehit olan Tunç Uncu’nun annesi Kadriye Uncu, sanıklara tepki gösterdi.  Anne Uncu, “Teröristler… Benim içim yanıyor. Avukat istiyorlarmış, kan  kusasınız inşallah. Ben çok ağladım, sizin de analarınız ağlasın." dedi. Patlamada şehit düşen İETT şoförü Ahmet Dokuyucu’nun eşi Esma Dokuyucu  da sanıkların savunma yapmamalarına tepki göstererek,  “Eşim öldükten sonra çok  zor günler geçirdim. Bunların savunulacak bir şeyleri yok. Asılmalarını  istiyorum." ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23