• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit ailelerinin evinde yas var

Yeniakit Publisher
2017-06-01 10:05:55 -
Şehit ailelerinin evinde yas var

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan helikopter gerilim hattına takılarak düşmesi sonucu şehit olan 13 askerin acı haberi ailelerine ulaştı.

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın Sakarya'da yaşayan annesinin evinde yas var.

Şehidin Serdivan ilçesi Vatan Mahallesi'nde ikamet eden annesi Hamide Çoban, oğlu Aydoğan Aydın'ın şehadet haberini öğrendi.

Haberi alınca fenalaşan Hamide Çoban, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Bir süre hastanede tedavi gören anne Hamide Çoban, tekrar evine getirildi.

Daha sonra eve gelen şehidin yakınları, anne Hamide Çoban'a taziyelerini iletti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Evin önünde taziye çadırı kuruldu, 112 Acil Servis ekipleri ve ambulans hazır bekletildi."Sizi Serhat'ımın düğününe çağıracaktım"

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak'ın Adana'daki evinde yas var.

Şehit Sığınak'ın (32) merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde yaşayan annesi Sema ve babası Hayati Sığınak'a acı haber askeri yetkililerin tarafından verildi.

Haberin duyulmasının ardından eve gelen şehidin yakınları, Sığınak ailesini teskin etmeye çalıştı.

Anne Sığınak, "Sizi Serhat'ımın düğününe çağıracaktım." diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Sığınak'ın yarın düzenlenecek törenin ardından Asri Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral'ın evinde yas var

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Teknisyen Başçavuş Fevzi Kıral'ın Manisa'daki evinde yas var. 

Şehit Kıral'ın Akhisar ilçesi Beyoba Mahallesi'nde yaşayan annesi Nurdan ve babası Sabri Kıral'a acı haber Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kaan Mete tarafından verildi.

Haberin duyulmasının ardından eve gelen şehidin yakınları, Kıral ailesine taziyelerini iletti.

Şehit Kıral'ın, İzmir Gaziemir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli olduğu ve 10 gün önce geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtildi.

Sude Nur ve Zehra isminde iki kız babası olan Kıral'ın abisi Yüzbaşı Hürşehit Kıral'ın da Edirne'nin İpsala ilçesinde görev yaptığı öğrenildi.

Şehidin cenazesinin Beyoba Mezarlığı'nda toprağa verileceği ifade edildi.Piyade Uzman Onbaşı Zeki Koç babaevine Türk bayrakları asıldı

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Zeki Koç'un Osmaniye'deki babaevinde yas var. 

Şehit Koç'un, Düziçi ilçesine bağlı Bostanlar köyünde yaşayan annesi Zeynep ve babası Ali Koç'a acı haberi, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç ve askeri yetkililer verdi.

Askerlere uzun süre oğluna ne olduğunu soran anne Koç, evladının şehit olduğu haberine uzun süre inanamadı.

"Benim oğlum da sizin gibi asker." diyerek askerlere sarılan acılı anneye sağlık ekipleri müdahale etti.

Üç çocuk babası şehit Koç'un babaevine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.Şehit Muhabere Yüzbaşı Acar'ın şehadet haberi

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Muhabere Yüzbaşı İlker Acar'ın şehadet haberi annesi ile eşine ulaştı.

Babası Süleyman Acar'ı 10 yıl önce kanserden kaybeden şehidin, Balıkesir merkez Karesi ilçesi Paşaalanı Mahallesi'nde yaşayan annesi Nurdane Acar'a acı haber İlçe Kaymakamı Abdulkadir Demir ve askeri yetkililer tarafından verildi.

Büyük Türk bayrağı asılan şehidin annesinin evine yakınları ve komşuları taziye ziyaretinde bulundu.

Hatay'da, İskenderun 51'inci Bakım Merkezi Komutanlığı Lojmanları'nda kalan şehidin eşi Gülçin Acar ise acı haberi askeri yetkililerden aldı.

Şehidin iki çocuk babası olduğu ve yaklaşık bir hafta önce İskenderun 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından Şırnak Şenobay Tugay Komutanlığına atandığı öğrenildi.

Şehit Yüzbaşı İlker Acar'ın naaşının Balıkesir'de toprağa verileceği belirtildi.Binbaşı Koray Onay'ın babaevinde yas

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Binbaşı Koray Onay'ın Çanakkale'deki babaevinde yas var.

Şehit Onay'ın Gelibolu ilçesinde yaşayan annesi Nahide ve babası Sinan Onay'a şehadet haberi Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi.

Acı haberin duyulmasının ardından eve gelen şehidin yakınları, Onay'ın ailesine taziyelerini iletti.

Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı da evin önüne taziye çadırı kurdu.

Kuzey ve Ece isminde iki çocuk babası olan Binbaşı Koray Onay'ın eşi Pınar Onay'ın Ankara'da ikamet ettiği öğrenildi.

Şehidin naaşının Gelibolu İlçe Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi. Amasya'da iki aileye acı haber

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar'ın Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan ailelerine acı haberler ulaştı. 

Şehit Kesikbaş'ın, Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan annesi Halime Kesikbaş'a şehadet haberini, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Ergül ve askeri yetkililer verdi. 

Olayın duyulması üzerine şehidin annesinin evi ile sokağa Türk bayrakları asıldı.

Kesikbaş'ın eşinin 8 aylık hamile olduğu, babasının ise bir süre önce vefat ettiği öğrenildi.

Şehit İncekar'ın Tekke Mahallesi'nde yaşayan annesi Nurdane ve babası İsmail İncekar'a acı haber Belediye Başkanı Kargı, İlçe Emniyet Müdürü Ergül ve askeri yetkililer tarafından verildi.

Askerlere sarılarak ağlayan acılı anneye sağlık ekipleri müdahale etti.

Evli ve iki çocuk babası şehit İncekar'ın babaevine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.İlk kadın jandarma karakol komutanı 

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Türkiye'nin ilk kadın jandarma karakol komutanlarından Jandarma Yarbay Songül Yakut'un ailesine acı haber ulaştı.

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi'nde yaşayan anne Sebahat Yakut'a şehadet haberini sağlık ekipleri nezaretinde Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan ve askeri yetkililer verdi.

Kızının şehit haberini alan anne, gözyaşlarını tutamayarak ağıt yaktı. Jandarma ekipleri tarafından şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Yakut'un Ören Mahallesi'ndeki evi annesi için geçen yıl yaptırdığı ve tarla işlerinde işçilerle beraber çalıştığı öğrenildi. Babası Seydi Yakut'u küçük yaşlarda kaybeden ve bekar olan şehidin 4 kardeşinin olduğu, hepsinin il dışında yaşadığı belirtildi.

Songül Yakut'un şehit olmadan saatler önce annesiyle tarlada kullanmak için alacakları çim makinesiyle ilgili telefonda görüştüğü de ifade edildi.

Şehidin naaşı Malatya'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.Şehit Piyade Kurmay Albay Peker'in ailesine şehadet haberi verildi

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker'in Çatalca'daki evine acı haber ulaştı.

Şehit albayın Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi Ferhatpaşa Caddesi'ndeki evine gelen Merkez Komutanlığında görevli bir albay, ailesine şehadet haberini verdi.

Daha sonra şehidin evi ile çevresindeki binalara Türk bayrakları asıldı.

Yakınları ve komşuları aileye taziye ziyaretinde bulundu. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik ile askeri yetkililer de eve gelerek taziyelerini iletti.

Şehidin iki çocuk babası olduğu, naaşının Çatalca'ya getirilerek Nakkaş Mahallesi'ndeki aile kabristanında toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23