• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehidler gözyaşı ve dualarla uğurlandı

Yeniakit Publisher
2016-02-12 07:30:15 - 2016-02-12 07:30:15
Şehidler gözyaşı ve dualarla uğurlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz ve Yusuf Alsancak ile Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Genç için ilk tören Diyarbakır’da düzenlendi.

Biri bebek 3 çocuğuyla cenaze törenine katılan şehit Öz’ün eşi Gülden Öz, gözyaşı döktü. Öz’ün çocukları 14 yaşındaki Fehmi ile 8 yaşındaki Ahmet, babalarını asker selamıyla uğurladı. Bir yaşındaki Elif İkra’yı ise tören boyunca teyzesi Özlem Taşbaş kucağında avuttu.

Şehit Alsancak’ın annesi Gülseren Alsancak, “Allah’ım Yusuf’um yerine ben ölseydim” diyerek feryat etti. Baba Kadir Alsancak, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu götürülürken fenalaştı. Baba Alsancak’a sağlık ekipleri müdahale etti.     

Şehitlerin cenazeleri, memleketlerine yakınları tarafından asker selamıyla uğurlandı. Şehit Öz’ün naaşı Afyonkarahisar’da toprağa verildi. Alsancak’ın naaşı Kırıkkale ve Genç’in cenazesi Adana’ya gönderildi. 

Askeri uçakla Adana’ya getirilen Kadir Genç, “helallik” alınması için merkez Seyhan ilçesindeki babaevine getirildi.

Burada şehidin babası Veysel, annesi Fadime Genç ile kardeşleri gözyaşı döktü. Vatandaşlar da “Kahrolsun PKK” sloganları attı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Daha sonra Karaisalı ilçesi Güvenç Mahallesi’ne götürülen şehit Kadir Genç için Güvenç Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Genç’in cenazesi, Güvenç Mezarlığında toprağa verildi.      

Şehit Uzman Çavuş Yusuf Alsancak’ın cenazesi Kırıkkale’ye getirildi. Bekar olan ve 2 yıldır Tunceli’de çalıştığı öğrenilen Alsancak’ın geçici görevle Diyarbakır’ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi. Şehidin cenazesi ikindi vakti Kırıkkale’de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23