• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehidin son mektubu yürekleri parçaladı!

Yeniakit Publisher
2016-02-08 07:45:00 - 2016-02-08 10:09:21
Şehidin son mektubu yürekleri parçaladı!

Diyarbakır Sur' da PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Uzman Çavuş Göksal Cin'in şehit düştüğü gün ailesine mektup yazdığı ortaya çıktı. Yürekleri sızlatan şehit Göksal Cin'in kendi kalemiyle yazdığı mektubunda “Allah yolunda diyerek çıktım evimden. Biz İbrahim'in askerleriyiz” ifadeleri yer aldı.


Diyarbakır'ın Sur ilçesine güvenlik sebebiyle görevlendirilen ve çıkan çatışma sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Zonguldaklı Uzman Çavuş Göksal Cin'in şehit düştüğü gün babasına mektup yazdığı ortaya çıktı. Diyarbakır Sur' da şehit olan Göksal Cin'in ailesine yazdığı son mektup yürekleri parçaladı.

“BİZ İBRAHİM’İN ASKERLERİYİZ”

Şehit mektubunda, 3 ay önce göreve başladığını ve isteyerek doğuya gittiğini yazdı. Duaya ihtiyacı olduğunu söyleyen şehidin kendi kalemiyle yazdığı son mektubunda “Benim vatanım ateşler içinde yanarken ben evimde çay içemem baba… Biz İbrahim'in askerleriyiz” ifadelerine yer vermesi okuyanları duygulandırdı. 

ŞEHİT GÖKSAL: ALLAH YOLUNDAN DİYEREK ÇIKTIM EVİMDEN
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İki ay önce ile nişanlanan uzman çavuşun 3 Şubat 2015 tarihinde Sur ilçesinde yazdığı mektubunda şu ifadelere yer verildi: “Askerlik ibadet demiştin ya bana babam. Allah yolunda diyerek çıktım evimden. Ağlamayın şehit düşersem vatan toprağına. Buralar soğuk annem çok soğuk. Toprak bizi çağırıyor annem. Nasibim bir kurşun olur da düşersem toprağıma. Toprak bağrını açmışsa bana ağlama... Üç ay önce okuldan mezun olduğumda isteyerek ben yazdım doğu görevini. Niye diye isyan etmeyin.”

ASKERLER DUA BEKLİYOR

İtikatlı olduğunu mektubuna yansıtan şehidin ailesine yazdığı mektup şöyle devam etti: “Terörle mücadelenin Benim vatanım ateşler içinde yanarken ben evimde çay içemem baba. Allah'ın izniyle bayrağımı düşürmem. Kurşundan başka bir şey varsa o da nasip olsun. Her gün bir yoldaşım toprağa düşüyor. Biz İbrahim'in askerleriyiz. Dua edin bizlere. Ferman devletin. Sur bizim. Göksal Cin, Piyade Uzman Çavuş.”

 Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23