• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sehadete kadar cihad!

Yeniakit Publisher
2014-09-06 08:21:00 - 2014-09-05 21:37:56
Sehadete kadar cihad!

25 yaşındaki Mısratalı devrimci İbrahim Sahil, “Ya şehid olana kadar ya da zafere kadar cihada devam” diyor.


Libya’da devrimciler zafere doğru emin adımlarla ilerlerken, İstanbul’da tedavi gören yaralılar ise, cephedeki arkadaşları için dua ediyor. Başucundan teyemmüm taşını eksik etmeyen Mısratalı devrimci İbrahim Sahil, verdikleri savaşın, Batılı ülkelere karşı olduğunu belirterek, “Biz bu savaş yoluna canımızla çıktık. Ya şehid olana kadar ya da zaferi kazanana kadar cihad etmeye devam edeceğiz” diyor.

Halife Hafter güçlerine karşı verdikleri mücadelede adım adım zafere yürüyen Libyalı devrimciler, cephede savaşlarına devam ederken; yaralıların büyük çoğunluğu da İstanbul’da tedavi ediliyor. Ağırlıklı kısmı Bağcılar Medipol Hastanesi ve Bahçelievler Medical Park hastanesinde tedavi olan yaralılarla gazetemiz muhabiri Fahrettin Dede görüştü.

İSTANBUL’DAN MISRATA’YA DUA!

Muhabirimiz Fahrettin Dede’nin tedavi gördükleri hastanede ziyaret ettiği Fecr-i Libya operasyonunun savaşçıları, bir yandan tedavilerini tamamlayıp, ülkelerine dönmek için gün sayarken, diğer yandan da ibadetlerini aksatmayıp Mısrata merkezli hareket eden devrimcilerin zaferi için dua ediyor.

Trablus’ta havalimanının kurtarılması operasyonunda savaşırken, karşı devrimci Halife Hafter’in yabancı askerleri tarafından vurulan ve karnından yaralanan Abdülhakim Allâfi, zafer işareti yapıp, zafer inananlarındır” diyor.

AKLIMIZ VE KALBİMİZ LİBYA'DA...

25 yaşındaki Mısratalı devrimci İbrahim Sahil’in durumu nisbeten iyi… Trablus’ta cephe savaşına katılan Sahil, yerinden kalkamadığı için teyemmüm taşını başının ucundan eksik etmiyor. “Biz şu anda burada tedavi görüyoruz ama aklımız ve kalbimiz Libya’da… Oradaki arkadaşlarımız için sürekli dua ediyoruz” diyen Sahil, “Hocalarımız verdiğimiz savaşın bir cihad olduğu konusunda hemfikir… Biz bir yandan Libya’da oyuna gelen insanlarla savaşırken, diğer yandan da Libya’nın iyiliğini istemeyen Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır gibi devletler ile Amerika ve diğer Batılı güçlerle savaşıyoruz. Biz bu savaş yoluna canımızla çıktık. Ya şehid olana kadar ya da zaferi kazanana kadar cihad etmeye devam edeceğiz. Türk milletine de her türlü destekleri için teşekkür ediyoruz” diyor.

HAYYE ALE’L CİHAD

Said Ömer Said ise Bingazili devrimcilerden… Ülkenin ikinci büyük kenti Bingazi’nin Halifer Hafter güçlerinden kurtarıldığı operasyon sırasında içinde bulunduğu binanın üst katından düşen Said Ömer Said’in şu anda psikolojik travma yaşıyor. Hasta bakıcılara sürekli olarak katıldığı operasyonları anlatan Said, sürekli bir halde bilinçdışı olarak “Hayye ale’l Cihad”/“Haydin Cihada” ve “Allahu Ekber”/“Allah en büyüktür” diyor…

BİRLİĞİ İÇİNKENDİNİ TEHLİKEYE ATTI!

Tedavi gören yaralılardan Abdüllatif Salim El-Actal ise hastanenin efsanevî yaralılarından… Trablus’ta Savaik güçlerine karşı verilen savaşta 60 kişiden oluşan birliği kurtarmak için hayatını tehlikeye atan el-Actal, arkadaşlarını kurtardıktan sonra kendisi vuruldu. Tedavi için Türkiye’ye getirildiğinde kurtulmasına ‘mucize’ gözüyle bakılan el-Actal’ın Libya’dan önceki gün gelen dayısı Abdüsselam El-Actal, yeğeninin halini görmesiyle secdeye yattı. Dayı Actal, “Biz Rabbimizin desteğini her an yanımızda hissediyoruz” derken, yaralıların tedavisinin sürdüğü Medical Park Hastanesi’nin Uluslararası Hasta Hizmetler Müdürü Ferdi Yorulmaz da “Libyalı tedaviye muhtaç hastalarımızın tedavileri için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23