• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Seçim sonuçlarına itirazlar

Yeniakit Publisher
2014-04-03 04:14:00 - 2014-04-03 04:19:24
Seçim sonuçlarına itirazlar

Selçuk Belediye Başkanı Ülgür: "Sonuçta 15 oyla Adalet ve Kalkınma Partisi öndedir. Tüm oyların kime verildiğinin bilinmesini istiyoruz"

İZMİR (AA) - Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, seçim sonuçlarına itirazlar sonrasında şu anda 15 oy ile AK Parti'nin önde olduğunu belirterek, "Tüm oyların kime verildiğinin bilinmesini istiyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Selçuk İlçe Başkanlığı'na gelerek seçim sonuçlarına yapılan itirazlar konusunda bilgi aldı.

Burada konuşan Ülgür, sosyal medyada, sandık tutanaklarının değiştirildiği, oyların yakıldığıyla ilgili birtakım görüntülerin bulunduğunu, seçim kurulu görevlilerinin de bu işin içinde olduğunu ileri sürdü.

Vefa Ülgür, "Sonuçta 15 oyla Adalet ve Kalkınma Partisi öndedir. Ona da saygımız var. En azından birkaç sandık açılabilseydi, iptal oyları nasıl yapılmış onları görebilseydik. Bunlardan hep imtina ediliyor. Tüm  oyların kime verildiğinin bilinmesini istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Bayındır ilçesinde hiçbir gerekçe yokken yaklaşık 99 sandığın sayıldığını, burada haklı gerekçelerle sayım yapılmasına karar verilmediğini öne sürdü. Kocaoğlu, İl Seçim Kurulu'na başvuracaklarını ve mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP İl Başkanı Ali Engin de "devlet görevlilerinin eliyle bir partinin zorla seçim kazandırılmaya çalışıldığını" iddia etti.

Vefa Ülgür'ün halkın temiz oyları ile bir 5 yıl daha belediye başkanlığı yapmasını istediklerini belirten Engin, "Umuyorum ki, ildeki ve YSK'daki merciler bu konuyu düzeltecektir ve iş açığa çıkacaktır. Kim kazanacaksa bundan sonra bu sonuca saygı duyacağız" diye konuştu. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23