• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Seçim istifaları' sona erdi

Yeniakit Publisher
2015-02-11 05:12:00 -
'Seçim istifaları' sona erdi

7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde, kamuda görev yapanların istifa veya emekliye ayrılma süresi saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde, kamuda görev yapanların istifa veya emekliye ayrılma süresi saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararına doğrultusunda, 7 Haziran'da yapılacak seçimde milletvekili adayı olmak için isteyen kamu görevlileri, istifaları ilgili birimlere sundu.

Milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak üzere kurumlarına istifa veya emeklilik dilekçesi veren kamu görevlileri şöyle:

Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Aydın Ünal, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen.

Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanı Kasım Bostan, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bilal Çetin, Başbakanlık Başmüşaviri ve eski Somali Büyükelçisi Kani Torun, Başbakanlık Müşaviri Mahmut Turunç, Başbakanlık Müşaviri Kenan Bozgeyik, Başbakanlık Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Mustafa Öz, TBMM Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam.

Sayıştay Başkan Yardımcısı Fehmi Başaran, Sayıştay Başsavcısı Ömer Duman.

RTÜK Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Çakırtaş, RTÜK Başkanlık Müşavirleri İrfan Barut, Yaşar Uğurlu ve Rasim Bölücek, Araştırmacı Mustafa Tarlacı.

YÖK üyeleri Prof. Dr. Muhittin Şimşek ve Dr. Emin Zararsız.

Maliye Bakanlığı Müsteşarı ve YÖK Üyesi Naci Ağbal.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Gazi Alataş ve Ömer Bozoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakan İlyas Aydoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Yusuf Büyük, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta.

Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Adnan Boynukara, Adalet Bakanlığı Müşaviri Burhan Güvenç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selçuk Çebi, Sağlık Bakanlığı Müşavirleri Enginer Birdal ve Osman Güzelgöz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Danışmanı Ayşe Keşir, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Danışmanı ve TCDD Pazarlama Daire Başkanı Mehmet Aycı.

Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, Şırnak Vali Yardımcısı Turhan Bedirhanoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakcan, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Gümrükler Genel Müdürü Cenap Aşcı, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Münib Karakılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci.

Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Muhammet Emin Akbaşoğlu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Ümit Güner, Elektrik Üretim AŞ Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Kulalı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Atay Uslu, Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanı Yavuz Selim Ayaz, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Muhammet Emin Akbaşoğlu.

Öte yandan; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, milletvekilliği aday adaylığı için emekli oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanattin Uysal, Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal.

Gaziantep Üniversitesi İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Altuntaş, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Günşen, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Bingöl.

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Eski Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı ve Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Avukat Prof. Dr. Vahit Bıçak.

Zonguldak Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Çankırı Hakimi ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkanı Ali Osman Tobay, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ergün Tekin.

Öte yandan, milletvekilliği aday adaylığı için siyasi partilerin bazı il başkanları da istifa etti.

AK Parti Burdur İl Başkanı Fatih Çınar, AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Aydın, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in de arasında bulunduğu bazı il başkanları, genel seçimlerde aday olabilmek için farklı tarihlerde istifa etti.

MHP Antalya İl Başkanı Cemal Gençer, MHP Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek.

YSK kararına göre, milletvekili adayı olmak için kanun gereği bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmesi gerekenler şunlar:

"Hakim ve savcılar, yüksek yargı organlarının mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar."

Karar ayrıca, kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların da en geç 10 Şubat'tan geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten belgeyi, bugün saat 17.00'ye kadar vermelerini öngörüyor.

(AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23