• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saunada paralel tuzak

Yeniakit Publisher
2014-03-11 13:30:11 - 2014-03-11 13:30:11
Saunada paralel tuzak

Mersin'de yüzlerce kamu görevlisi ve siyasetçiyi 'terörist' diyerek illegal biçimde dinleyen paralel çetenin şehirdeki 12 masaj salonu ve saunada gizli kamera sistemi kurup müşterileri aylarca izlediği ortaya çıktı.

Mersin'deki yüzlerce kamu görevlisi ve siyasiyi uydurma örgütleri bahane göstererek dinleyen paralel çetenin kentteki 12 masaj ve sauna salonunun kamera sistemini Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'ne bağladığı ortaya çıktı. Teknik takibin CMK 140'taki açıktan yararlanarak örgüt suçu bahanesiyle mahkeme kararıyla yapıldığı belirtildi. Pasifize edilecek kişiler için materyal toplayan paralel yapının bu yolla kimlere şantaj yaptığı araştırılıyor. Mersin'de yüzlerce vatandaşı çeşitli örgütleri bahane göstererek iki yıl boyunca dinlemeye alan paralel yapılanmanın şantaj oyunu da deşifre oldu.

HEM DİNLEDİLER, HEM İZLEDİLER

Kentteki yüzlerce hakim, emniyet müdürü, polis memuru, zabıt katibi ve siyasileri CMK 140, Hizbullah, El-Kaide, ÖSO, MLKP gibi örgütlerin şüphelisi gibi göstererek bu isimlerin tüm hayatını takibe alan paralel şebeke, şantaj yapmak için de yüzlerce video kaydı depoladı. Şehirde bulunan 12 adet masaj ve sauna salonunda bulunan odalara gizli kamera yerleştiren örgüt, gizli kameraların yanı sıra bu salonlara ait güvenlik kameralarını da CMK 140'taki boşluktan yararlanarak çıkarttığı mahkeme kararıyla Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'den canlı olarak izledi. Paralel yapının bu salonlara şehirdeki ileri gelen isimlerin gelmesini bekleyerek mahrem görüntüler elde ettiği öğrenildi.

ŞANTAJ TUZAĞI KURDULAR

Kentteki etkili isimlerin mahrem görüntülerini çekmeyi başaran örgüt, bu yolla şantaja başladı. Birçok kentte bu yolu kullandığı öne sürülen paralel yapılanmanın böylece kamu görevlilerine istediği işlemi yaptırabildiği iddia edildi. Mersin merkezli tele-kulak ve şantaj çetesiyle ilgili yürütülen soruşturmanın sürdüğü ve savcılığın delilleri topladığı çete faaliyetleriyle kimlere şantaj yapıldığını belirlemeye çalıştığı ifade ediliyor.

KANUNDAKİ BOŞLUKTAN YARARLANDILAR

Şehirde bulunan 12 adet masaj ve sauna salonunda bulunan odalara gizli kamera yerleştiren örgüt, gizli kameraların yanı sıra bu salonlara ait güvenlik kameralarını da CMK 140'taki boşluktan yararlanarak çıkarttığı mahkeme kararıyla Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'den canlı olarak izledi. Paralel yapının bu salonlara şehirdeki ileri gelen isimlerin gelmesini bekleyerek mahrem görüntüler elde ettiği öğrenildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23