Sarımsak tozu nasıl yapılır?

Ev yapımı sarımsak tozu taze, lezzetlidir ve şaşırtıcı derecede kolay yapılır. İşte tarifi...

19 Mayıs 2017 Cuma 21:56
Sarımsak tozu nasıl yapılır?

Ev yapımı sarımsak tozu taze, lezzetlidir ve şaşırtıcı derecede kolay yapılır.

Malzemeler

Sarımsak dişleri (ampülleri)

Yapılışı

Sarımsak ampüllerini ayırın ve soyun. Sonra ince dilimlere kesin.

Sarımsak dilimlerini 150 derecelik bir fırın veya yiyecek kurutucuya yerleştirin ve kuruyuncaya kadar ısıtın. Sarımsak, elinize bastığınızda kuru olmalı ve kolayca dağılmalı.

Sarımsağın soğumasına izin verin.

Ardından, arzu edilen kıvamına gelene kadar bir kahve değirmeni, baharat değirmeni, yiyecek işlemcisi veya havanla öğütün.

Bitmiş sarımsak tozunu serin, kuru bir yerde hava geçirmez bir kapta saklayın. Kavanozu ilk hafta boyunca salladığınızdan emin olun. Böylece kalan nemi sarımsak tozuna eşit olarak dağıtabilir ve küf oluşmasını önlersiniz.

hayatkolay.com

Haber Tarihi: 19 Mayıs 2017 Cuma 21:56