İMSAK 03:34 GÜNEŞ 05:29 ÖĞLE 13:09
İKİNDİ 17:05 AKŞAM 20:35 YATSI 22:21
İstanbul Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı.

Sarımsak tozu nasıl yapılır?

Ev yapımı sarımsak tozu taze, lezzetlidir ve şaşırtıcı derecede kolay yapılır. İşte tarifi...

Sarımsak tozu nasıl yapılır?
Eklenme: 19 Mayıs 2017, 21:56

Ev yapımı sarımsak tozu taze, lezzetlidir ve şaşırtıcı derecede kolay yapılır.

Malzemeler

Sarımsak dişleri (ampülleri)

Yapılışı

Sarımsak ampüllerini ayırın ve soyun. Sonra ince dilimlere kesin.

Sarımsak dilimlerini 150 derecelik bir fırın veya yiyecek kurutucuya yerleştirin ve kuruyuncaya kadar ısıtın. Sarımsak, elinize bastığınızda kuru olmalı ve kolayca dağılmalı.

Sarımsağın soğumasına izin verin.

Ardından, arzu edilen kıvamına gelene kadar bir kahve değirmeni, baharat değirmeni, yiyecek işlemcisi veya havanla öğütün.

Bitmiş sarımsak tozunu serin, kuru bir yerde hava geçirmez bir kapta saklayın. Kavanozu ilk hafta boyunca salladığınızdan emin olun. Böylece kalan nemi sarımsak tozuna eşit olarak dağıtabilir ve küf oluşmasını önlersiniz.

hayatkolay.com

 
Haber Tarihi: 19 Mayıs 2017, 21:56
HABER YORUMLARI
600

Dikkat: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yeni Akit
Gündeme dair önemli haberler ve son dakika gelişmeleri anında bilgisayarınızda!
Masaüstü bildirimlerini almak ister misiniz?