• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şanlı zafer, Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’de kutlandı

Yeniakit Publisher
2017-08-26 16:22:16 -
Şanlı zafer, Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’de kutlandı

Büyük Taarruz ve Zafer Haftası 95. yılı etkinlikleri kapsamında, Afyonkarahisar Kocatepe’de kutlama töreni düzenlendi. Törene ayrıca misafir olarak kentte bulunan Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Petermann’da eşi ile birlikte katıldı.

Türk İstiklal Mücadelesi’nin zirve noktasını teşkil eden Kocatepe’de gerçekleştirilen kutlama etkinliğine Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İkmal ve Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Özdemir Şan, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, kuvvet komutanlıklarını temsilen yüksek rütbeli subaylar ve protokol üyeleri katıldı.

Şiddetli rüzgara rağmen vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği Kocatepe’deki kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan saygı atışı ile başladı. Gazilerin de katıldığı törene ayrıca misafir olarak kentte bulunan Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Petermann’da eşi ile birlikte katıldı. Kutlama töreni Vali Tutulmaz ve protokolün Kocatepe Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Ardından protokol konuşmaları yapıldı.

“Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ve necip Türk milleti daima var olacaktır”

Törenin açılış konuşmasını yapan Albay Şan, Türk İstiklal Harbi’nin son safhasını ve zirvesini teşkil eden Büyük Taarruz’un ve zaferin ilk gününde kahraman Türk ordusunun Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihe altın harflerle yazılan büyük zaferin 95. yılını yaşamanın haklı gururu ve sevincinin yaşandığını ifade etti. Albay Şan, “Kutsal vatan topraklarımızı istilaya ve milletimizi tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı tüm imkansızlıklara rağmen yüce milletimizin ve kahraman ordumuzun sarsılmaz azmi yüksek irade gücü vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılan büyük zaferin taarruzu 26 Ağustos 1922’de büyük bir mücadele ruhu inanç ve azimle üzerinde bulunduğumuz Kocatepe’den verilen emir ile başlamıştır. Düşman ordusu yapılan muharebeler sonunda 30 Ağustos 1922’de dört taraftan sarılarak Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ateş hatları arasında bizzat Zafer Tepe’den idare ettiği savaşta tamamen yok edilmiş ve esir alınmıştır. Müteakiben Atatürk o tarihi ‘ordular ilk hedefiniz Akdenizdir ileri’ emrini burada vermiştir. Türk ordusu ve milleti ve koşullar ne olursa olsun bir bütün olarak aziz vatanına göz dikenleri daima yok edecektir. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ve necip Türk milleti daima var olacaktır” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Protokol üyeleri Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği’ni ziyaret etti

Kutlama etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri daha sonra Kocatepe eteklerinde bulunan ve Kurtuluş Savaşı’nın en önemli kahramanlarından birisi olan Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği’ne geçti. Burada da anıta çelen sunan protokol üyeleri ardından şehitlikteki mezarları ziyaret etti. Buradaki etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından sona erdi.

Protokol üyeleri daha sonra Büyük Taarruz Şehitliği’ne geçti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23