• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sanayici SAHA'da

Yeniakit Publisher
2018-02-22 09:55:00 -
Sanayici SAHA'da

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Türkiye-Suriye sınırında devam eden terör operasyonlarına yerli silahlar damga vuruyor. İHA’lardan mühimmatlara, roketatarlara kadar pek çok silah İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) girişimleri ile hayat bulan İstanbul Savunma Havacılık Uzay Kümelenmesi Derneği’nin (SAHA İstanbul) üyeleri tarafından üretiliyor.

Ekonomide yerli üretimin payının artması, terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi için savunma sanayiinde kritik adımlar atıldı. İstanbul Ticaret Odası’nın(İTO) gayretleri ile bir araya gelen sanayiciler savunma, havacılık ve uzay sektörlerine odaklandı. Bu sanayicilerin 2015’te ilk harcını attığı İstanbul Savunma Havacılık Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) İHA’lar, mühimmatlar, roket motorları, mermiler ve gemi donanımları üreten 65 bin üyesi ile terör örgütlerine ağır darbeler vuruyor. Derneğin önde gelen isimleri tamamen milli silahların terörle mücadeleye katkılarına dair şu görüşleri dile getirdi:

BAŞARIDA YERLİ SİLAHLARIN PAYI BÜYÜK

Hasan Büyükdede / SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı: “SAHA; Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na makine, ekipman, mühimmat ve donanım konusunda yardımcı oluyor. Dernek İHA’ları üreten Baykar ile savunma sanayiine yoğunlaştı. Kuşkusuz Afrin’de elde edilen başarılarda bu yerli silahlarımızın payı büyük. SAHA pek çok ürün ile ön planda. Bu ürünlere roketlerin jet motoru, piyade tüfeği, gemilerin iç donanımları örnek verilebilir. Bütün bunlar bir yana Gölcük’te altı denizaltımızın inşası devam ediyor. Diğer taraftan denizaltıların üniteleri için üretici firmalarımızı eşleştirmeye gayret ediyoruz.”

ÜRETEBİLECEKSEK DIŞARIDAN ALMAYALIM

Adil Nalbant / İTO Meclis Üyesi, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi: “Artık üretilebilecek hiçbir şeyi dışarıdan almama davasına sahip çıkmalıyız. Bu doğrultuda savunma teknolojimiz milli olmalı. Afrin’de başarıyı yerli silahlar getiriyor. Son gelişmeler her kademede milli bir ruha ve güçlü bir orduya sahip olmanın önemini gösteriyor. Bunun için beyin göçünü tersine çevirmeli, yatırım ortamını özendirici hale getirmeli, kaynaklarımızı ve enerjimizi bu yolda harcamalıyız. Biz de sanayiciler olarak SAHA İstanbul’da bu amaçla bir araya geldik.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

YERLİ ÜRETİCİ ULUSLARARASI REKABET GÜCÜNE ULAŞIYOR

İlhami Keleş / SAHA İstanbul Genel Sekreteri: “Bu coğrafya, kritik teknolojilerde dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması maksadıyla daha etkin görevler üstlenecek. Zira bazı kritik projelerde yüzde 100 yerlilik düzeyine ulaşmak zorundayız.”

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KORKULU RÜYASI OLAN MİLLİ SİLAHLARIMIZ

Helikopter: Atak

İha’lar: Anka, Şimşek ve Baykar Tb-2

Tanklar: Altay, Kaplan

Muharebe Taşıtları: Arma, Kirpi, Kobra, Tulpar ve Ural

Füzeler: Hisar, Som ve Umtaş

Mühimmat Taşıtı: Fırtına Obüsü

Tüfekler: Bora ve Mpt-76

Radar Karıştırıcı: Koral

 

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23