• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Samsun müzelerine ve teknoloji merkezine kavuşuyor

Yeniakit Publisher
2017-04-09 14:23:50 -
Samsun müzelerine ve teknoloji merkezine kavuşuyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, yapımı devam eden müzeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Mustafa Yurt, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Samsun Müzesi Projesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Medikal Cerrahi Aletler Müzesi yapım çalışmalarının durumu hakkında bilgiler verdi.

Samsun Müzesi Projesi

Eski MİT binası yerine yapılacak olan Samsun Müzesi Projesi hakkında bilgiler veren Mustafa Yurt, "Proje kapsamında Tohum Sertifikasyon ve Tarımsal Araştırma Merkezine ait binaları ile MİT Bölge Başkanlığının yeni yerine taşınması ile meydana çıkan alanda yapılacak ve Türkiye’nin en modern binalarından birisi olacak Samsun Müzesinin mimari, statik, mekanik ve elektrik projeleri Müzeler Genel Müdürlüğü görüşleri doğrultusunda büyükşehir belediyemizce hazırlanmış, iç donanım tefrişat, teşhir ile ilgili proje çalışmalarına ise Büyükşehir Belediyemizce devam edilmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü ile belediyemiz arasında yapım şartlarını düzenleyen protokol imzalanmış olup proje ihalesinin Mayıs 2017 tarihinde yapılması planlanmaktadır. Projenin finansmanının yüzde 75’i Kültür ve Turizm Bakanlığı, yüzde 25’i Büyükşehir Belediyesince karşılanacaktır. Bu kapsamda yapı içerisinde sergi alanı, hediyelik eşya satış mekanları, yeme-içme alanları, toplantı ve eğitim salonları bulunacak olup projenin temel kazı çalışmaları tamamlanmış, dolgu ve drenaj çalışmalarına devam edilmektedir. İnşaat çalışmalarının 2019 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir" dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bilim ve Teknoloji Merkezi

Bilim ve Teknoloji Merkezi hakkında da bilgiler veren Mustafa Yurt, "İlimiz Tekkeköy ilçesi Gelemen mevkisinde yaklaşık 11 bin m2 lik parselde inşaat alanına sahip olacak Bilim ve Teknoloji Merkezinin amacı, yeni yetişen nesile bilimi sevdirmek ve kolay öğrenmesi için fiziksel ve kimyasal deneylerin yapılacağı laboratuvar ortamları oluşturulacak ve buranın daha verimli olmasını sağlayacak eğitimler yer alacaktır. Yapı içerisinde aynı zamanda eğitim seminerleri verilebilecek toplantı salonu, yurt içi ve yurt dışı sergilerin yapılacağı bir sergi alanı bulunacaktır. Yapının yaklaşık 22,5 milyon TL’lik inşaat maliyetini Samsun Büyükşehir Belediyesi karşılayacak olup, yaklaşık 19 milyon TL tutarındaki deneylerin yapılacağı alandaki tüm sergi ve deney ünitelerinin tamamı TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Hali hazırda Bilim ve Teknoloji Merkezinin oturacağı alandaki zemin stabilizasyon çalışmaları ile avan projesi tamamlanmıştır. Statik ve mekanik proje çalışmaları devam etmekte olup Temmuz ayında ihaleye çıkılması planlanmaktadır" diye konuştu.

Medikal Cerrahi Aletler Müzesi

Medikal alet üreten dünyadaki 3 yerden birisi olan Samsun’da yapılacak olan Medikal Cerrahi Aletler Müzesi hakkında da bilgiler veren Yurt, “5 Aralık 2016 tarihinde Samsun ili İlkadım ilçesinde bulunan tescilli lokomotif tamir atölyesi binasının Medikal Cerrahi Aletler Müzesi olarak kullanılmak üzere esaslı onarımının yapılması için Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanmıştır. Yapı kullanım alanı olan söz konusu tescilli yapının projeleri Samsun Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından hizmet alımı yapılarak hazırlattırılmış ve Samsun Büyükşehir Belediyesine teslim edilmiştir. Esaslı onarım işinin ihalesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından Nisan ayı içerisinde yapılacak olup müze ile Samsun’un geçmişten bugüne cerrahi alet üretimindeki geçtiği aşamaların ziyaretçilerimize anlatılacaktır. Ayrıca cerrahi el aletleri üretiminde kullanılan araç ve gereçler de müzede yer alacaktır” şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23