• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saldırı bekleniyor, teyakkuzda..

Yeniakit Publisher
2016-12-05 05:31:00 - 2016-12-05 07:47:29
Saldırı bekleniyor, teyakkuzda..

Türkiye'deki kamu kurumlarına yurt dışından devasa bir siber saldırı olacağı istihbaratı geldi. USOM tüm kurumlara ‘Teyakkuzda olun’ uyarısı yaptı.

Yurt dışından Türkiye’nin kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişini yavaşlatacak seviyede siber saldırı olacağı istihbaratı üzerine Türkiye genelinde alarm verildi.

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), aldığı istihbaratı 26 Kasım’da bakanlıklar üzerinden tüm kurumlara “Yüksek önemli” posta maili olarak bildirdi. USOM, mailde konuyla ilgili verileri şöyle aktardı;


“Kamu kurum ve/veya kuruluşlarına yönelik servis dışı bırakma amacıyla siber saldırıların gerçekleştirileceğine dair duyum alınmıştır. Bu nedenle tüm kamu kurum ve kuruluşların kendi sistemlerini sürekli gözlem altında tutması, teyakkuz halinde olması ve alınan güvenlik tedbirlerini ivedilikle tekrar gözden geçirmesi gerekmektedir” denildi.

Uyarı yazısında, ayrıca e-posta üzerinden gerçekleştirilebilecek “Oltalama” saldırılarına karşı da kamu çalışanlarını birebir uyararak, “Herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmaması için teyakkuz halinde olunması, karşılaşabilecek bir siber saldırıda veya anormal bir e-posta gelmesi durumunda konunun bağlı kuruma bildirilmesi” istendi.

Avusturyalı hackerlar mı?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

USOM’un uyarı mailinde saldırının kaynağı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Fakat geçtiğimiz günlerde Avusturya’nın Türkiye’ye silah ambargosu kararından sonra “Aslan Neferler Tim” adındaki hacker grubu, Avusturya Dışişleri Bakanlığı’nın sitesini çökertmişti. Bakanlığın internet sitesini çökerten “Aslan Neferler Tim” adlı grubun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bize silah ambargosu koymuşlar güya. Sen önce ambargo koyduğun ülkenin aslanlarından kendini koru. Avusturya Dışişleri Bakanlığı tarafımızca çökertilmiştir. Bir süre siteye ambargo uygulayacağız” denilmişti. Saldırının kaynağının Avusturyalı hackerlar olabileceği iddia edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23