• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sakarya'da STK'lardan Hollanda protesto edildi

Yeniakit Publisher
2017-03-13 09:15:00 -
Sakarya'da STK'lardan Hollanda protesto edildi

Sakarya'da çok sayıda STK'nın katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar, Hollanda'nın tavrını protesto etti.

Sakarya'da, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına, sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Çark Caddesi'nde toplanan çok sayıda STK üyesi ve vatandaşlar, sloganlar eşliğinde yürüyerek, Adapazarı Kültür Merkezi önünde bir araya geldi.

Burada grup adına açıklama yapan Sakarya Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özen, 15 Temmuz'da durdurdukları içlerindeki hainlerin efendilerine de dur demek için toplandıklarını söyledi.

Özen, 15 Temmuz'da yarım kalan hesaplarını görmeye çalışanların, hesaplarını kapatmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Henüz bu asil milleti tanımayanlara kendimizi tanıtmak için Milli İrade STK'ları olarak yine meydanlardayız. Görüyoruz ki, Osmanlı'yı bize unutturmaya çalışan batının, henüz kendisi Osmanlı'yı unutamamış. Bin yıllık korkuları depreşmiş, Osmanlı torunu olan bir hanımdan korkacak kadar acizleşmişler. Avrupa'dan attıklarını düşündükleri bu milletin evlatları Hollanda sokaklarında onları şaşkına çevirmiştir." diye konuştu.
"Hanım bakanımızın karşısına silahlı çıkacak kadar kabalaşmışlar"

Özen, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuşuna izin vermeyip, ardından da Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik muamelesi ile Hollanda'nın düşmanlığını açıkça ilan ettiğini dile getirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu düşmanlığın yeni olmadığını aktaran Özen, şöyle konuştu:

"Bu düşmanlık sadece Türkiye ile de sınırlı değildir. Hollanda'nın bu düşmanlığı yenilgi üzerine yenilgi tadan Haçlı zihniyetinin tekrarından başka bir şey değildir. Her fırsatta medeniyetin beşiği olduğunu savunan Avrupa medeniyetinin de sahte olduğunu yine kendileri teşhir etmiştir. Hanım olan bir bakanımızın karşısına silahlı güçleri dikecek kadar kabalaşmış, elçiliği ziyaret etmesine bile tahammül edemeyecek kadar barbarlaşmışlardır. Bizim dedelerimiz sizin barbarlığınızı Kudüs'ten tanıyor, Endülüs'ten tanıyor. Anadolu'da katlettiğiniz canlardan tanıyor. Sizin dedeleriniz ise bizi Selahattin Eyyubi'den tanır, Yıldırım Bayezid'dan tanır. Biz biliyoruz ki, medeniyetin beşiği dediğiniz topraklarınızda zalimlere ellerinizle teslim ettiğiniz Srebrenitsa'nın 8 bin 300 şehidi ve daha binlercesi yatıyor. Nazi zihniyetinin kol gezdiği medeniyetinizde köleleştirdiğiniz Afrika'nın gözyaşları yatıyor."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23