• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sakarya Valisi Coş'un 15 Temmuz telsiz konuşmaları ortaya çıktı!

Yeniakit Publisher
2016-08-25 19:16:00 - 2016-08-25 20:02:37

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı'nın Fetullahçı vatan hainlerinin 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaptıkları mücadele anındaki telsiz konuşmaları ortaya çıktı.

Fetullahçı vatan hainlerinin 15 Temmuz darbe girişimine karşı Sakarya'da yürütülen mücadelenin yansıdığı telsiz konuşmaları basınla paylaşıldı.

Sakarya Valiliğince paylaşılan ses kaydında, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı'nın darbe girişiminin yaşandığı gece tüm emniyet personeline kavşaklarda beklemeleri ve dışarıdan gelebilecek her türlü olumsuz duruma karşı silahlı vaziyette hazır olmaları talimatını vermesi yer alıyor.

Vali Hüseyin Avni Coş ise telsiz konuşmasında, kamu düzenini bozmak isteyen, cumhuriyet hükümetini yıkmak isteyen, darbe yapmak isteyen, darbeye kalkışan, kanun tanımayan, vatandaşa ateş edecek, yaralayacak kadar adileşen vatan ve millet düşmanlarına karşı müteyakkız olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, göğsünü siper ederek görev yapan bütün emniyet personeline teşekkür ediyor.

Telsiz konuşmaları ise şu şekilde:

İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı: "Ekiplerimiz, personelimiz duyarlı olsun. Dışarıdan gelebilecek her türlü olumsuz duruma karşı silahlı bir vaziyette hazır olalım. Emniyet ve binalarımız müteyakkız ve tedbiri almış olsun.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Merkez: "Emirleriniz anlaşıldı sayın müdürüm."

Osman Babadağı: "Binalarımıza girmeye çalışan bu tip benzeri bir araç olursa ikazla havaya ateş etme emri veriyorum. Valiliğe yaklaşan olursa havaya ateş edin arkadaşlar. O şekilde müteyakkız oluyoruz. Emniyet binalarımıza yaklaşan olursa 'vur' emri veriyorum, gereğini yerine getirin. Tüm ekiplerimiz valilik binasına gelsin. Bu bir avuç çeteye, şerefsizlere gereğini yapmak için onlara anons edecek megafon var mı? Vatandaşımız kim varsa valiliğe gelsin. Bir avuç çeteye burayı teslim etmeyeceğiz. Merkez valilik civarında vatandaşımızın desteği var, bu asker bozuntusu birkaç kişi kaçmaya çalışıyor, bunları arkadaşlarımız gözaltına alsın. Bu işi bitirmek üzereyiz. Bütün arkadaşlara talimatım, gereğini yapacağız."

Merkez: "Anlaşıldı efendim."

Vali Hüseyin Avni Coş: "Suç işleyen bütün unsurlara yasal gereğinin yapılması için derhal etkisiz hale getirip, gözaltına alıp hakkında yetkili cumhuriyet savcılığımızın talimatları doğrultusunda adli işlem yapılacak. Ayrıca, bütün personelin silah ve teçhizatları kullanıma hazır vaziyette olacak. Şartları oluştuğunda duraksamadan kullanılacak. Polis ve jandarma teşkilatımızın görev yapmasına müdahale etmek isteyen, bu konuda herhangi bir şekilde silahla tehdit etmeye kalkışan tüm unsurlar enterne edilecek. Sıfatları, konumları ne ise bu duruma bakmadan derhal yasal işlem yapmak üzere yakalanacak. Sayın Müdürüm ayrıca, bütün unsurlarımız gerek polis gerekse jandarma, vatandaşımızı karşı son derece duyarlı, dikkatli ve saygılı davranacak. Vatandaşlarımıza en iyi şekilde muamele edilecek. Vatandaşlarımızı istismar etmek isteyen, kışkırtmak isteyen, yanlış yollara sürüklemek isteyenler de olabilir, onlara karşı da istihbari unsurlarımız müteyakkız olacak."

Merkez: "Anlaşıldı sayın valim."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23