• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sakarya Vadisi kirazı üreticisini sevindirdi

Yeniakit Publisher
2017-05-11 12:18:47 -
Sakarya Vadisi kirazı üreticisini sevindirdi

Mikroklima iklime sahip Bilecik'in merkez Deresakarı köyünde hasadına başlanan ve 15 liradan satılan kiraz, üreticisini memnun etti.

Sakarya Irmağı havzasında bulunması dolayısıyla mikroklima iklime sahip Bilecik'in merkez Deresakarı köyünde hasadına başlanan kiraz, kilogramı 15 liradan alıcı buluyor.

Kent merkezine 14 kilometre uzaklıktaki Deresakarı köyünde yetiştirilen kiraz, başta Marmara Bölgesi olmak üzere yurdun birçok bölgesine gönderiliyor.

Kiraza ilgi yoğun olunca, köye gelen tüccarlar ürünün kilogramını 15 liradan alıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Deresakarı Köyü Zirai Kalkınma Kooperatifi Başkanı İsmail Çam, AA muhabirine, kalitesine güvendikleri kirazın doğal olarak herhangi bir ilaç kullanılmadan yetiştiğini belirterek, mayıs ayında başladıkları hasadın haziran sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Yaklaşık 5 bin dönüm arazide, ''Karabodur'', ''Seyfettin'', ''Napolyon'' ve ''Vink'' cinsi kirazın yetiştiğini belirten Çam, ''Kirazımız, mevsimin ilk yetişen ve "Deresakarı kirazı" olarak tanınmakta. Kalitesi ve lezzetiyle her zaman övünüyoruz. Geçen yıl 5 bin ton kiraz üretildi, bu sezon inşallah 10 bin ton rekolteye ulaşmak istiyoruz. Beklentimiz, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kirazın gerçek fiyatında olması. Marmara Bölgesi'nde ilk turfanda kiraz bizim köyümüzde çıkıyor.'' diye konuştu. ''Kirazımız kaliteli ve parlak''

Çam, kooperatif olarak üreticinin, alın terinin karşılığını alması için alıcıların köylerine gelmesini sağladıklarını anlattı.

Köy halkının geçimini meyvecilik ve sebzecilikten sağladığını, kirazın yanı sıra karpuz üretiminin de yapıldığını dile getiren Çam, şunları kaydetti:

''Bizim kirazımız kalitelidir ve parlaktır, yemesi güzeldir. Üreticimizin emeğinin karşılığını alması için tüccarları köyümüze davet ediyoruz. Tahminim Türkiye'de açık artırmayla kiraz satılan yer bizim köyümüz. Bizim kirazımız ihracata da gidiyor. Tüccar aldığı kirazı, buradan farklı ülkelere gönderiyor. Bu sene inşallah çiftçimizin yüzü yine kirazdan gülecek.''

Kiraz üreticilerinden Mehmet Sarıkaya da 25 yıldır kiraz yetiştiriciliği yaptığını ifade ederek, ''Bu sene rekolte çok güzel. Geçen sene güzel para etti. Bu sene inşallah daha iyi para edeceğini tahmin ediyoruz.'' diye konuştu.

Üretici Fahrettin Atabay ise 35 yıldır kiraz üretimiyle uğraştığını ve ürünlerini her yıl daha iyi fiyattan sattıklarını belirtti.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23