• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Said Nursi düşmanı CHP risaleye sarıldı

Yeniakit Publisher
2014-11-16 09:31:00 - 2014-11-16 11:54:08
Said Nursi düşmanı CHP risaleye sarıldı

AK Parti Hükümetinin, Risale-i Nur’ların korsan baskısının engellenmesine yönelik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götüren CHP’nin; Risale-i Nur’ların okullarda okutulmasından rahatsız olduğu ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Milletvekili olduğu 2005 yılında paralel devlet yapılanmasının en önemli kurumlarından Fatih Koleji’nde Bediüzzaman Said Nursi’nin eseri olan Risale-i Nur’un okutulması ile ilgili meclise soru önergesi bile verdiği ortaya çıktı.

AK Parti Hükümeti’nin, Meclis’ten geçirdiği Risale-i Nur’ların tahrifatının ve korsanlığının önlenmesine yönelik yasanın iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuran CHP’nin Risale-i Nur’ların okullarda okutulmasından rahatsız olduğu ortaya çıktı.

RİSALE-İ NUR’LAR HAKKINDA KILIÇDAROĞLU BU SORULARI SORDU!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili olduğu dönemde, paralel devlet yapılanmasının en önemli kurumlarından Fatih Koleji’nde Bediüzzaman Said Nursi’nin eseri olan Risale-i Nur’un okutulmasıyla ilgili meclise soru önergesi bile verdiği ortaya çıktı.  Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Ağustos 2005 tarihinde verdiği soru önergesinde, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten cemaatin eğitim kurumuyla ilgili bazı sorulara cevap vermesini istemiş. Kılıçdaroğlu, Hüseyin Çelik’in cevaplaması için TBMM’ye verdiği önergeyle şu soruları sormuş:

1- Milli Eğitim Bakanlığı’nca ortaöğretim kurumlarına risale adında bir ders konmuş mudur?

2- İstanbul Bahçelievler’deki Fatih Koleji’nde hergün Cumartesi ve Pazar günleri de dahil Risale diye bir kitap okutulmakta mıdır?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

3- Bu uygulamadan bakanlığın bilgisi var mıdır?

4- Bu kitap neyi öğretmeyi amaçlamaktadır?

DÖNEMİN MEB BAKANI HÜSEYİN ÇELİK CEVAP VERDİ

Hüseyin Çelik, 7 Ekim 2005 tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun soru önergesine “soru önergesinde bahsedilen konuyla ilgili olarak anılan Okulda yapılan inceleme sonucu hafta sonu Okulun tatil olduğu ve öğrencilerin Okula gelmedikleri, hafta içinde de Okulda “Risale” isimli bir kitabın okutulmadığı anlaşılmıştır” cevabını vermişti.

Nur Cemaati mensuplarından ve Risale Haber Yazarı Abdurrahman İraz, AK Parti hükümetinin Risale-i Nur’ların tahrifatını önlemek amacıyla çıkardığı kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuran CHP’yi ve onunla işbirliği içinde olan Gülen Cemaatini eleştirdi.

İraz, CHP’nin bir çelişki içinde olmadığını belirterek, “CHP’nin kuruluşundan bugüne kadar şöyle bir arkamıza bakalım. CHP din kelimesinden ürken bir parti. Başta Mustafa Kemal olmak üzere ondan sonra gelen İnönü’sünden bugün en son Kılıçdaroğlu’na kadar bunların hangi bir tanesinin alnı secde gördü?” diye sordu. 

ONLAR İÇİN EN ÖNEMLİ OLAN PARADIR, RANTTIR

Paralel Medya’nın “Risaleler yasaklandı”, “CHP’den, Risale-i Nur’ları özgürleştirecek adım” manşetlerin asıl amacına yönelik değerlendirmelerde de bulunan Abdurrahman İraz, “Bugün o manşetleri atan gazetelerin bir sebepleri var, çünkü menfaatleri kesildi. Eskiden istedikleri gibi Risale-i Nur üzerinde oynayarak kendilerine bir Pazar payı oluşturuyorlardı. Bunların birinci amacı rantların kesilmesi, rant adına ‘CHP bile iktidara gelecekse buna razıyız’ diyorlar. Yani onlar için en önemli olan paradır, ranttır”  şeklinde konuştu. 

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23