• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sahte öğretmenler istifa ediyorlar!

Yeniakit Publisher
2016-02-05 09:34:00 - 2016-02-05 11:16:47
Sahte öğretmenler istifa ediyorlar!

Sahte diplomalı öğretmenler skandalının ardından bazı öğretmenler geçerli bir gerekçe göstermeden istifa ederken, bakanlık bu kişilerin de peşine düşecek.

Geçtiğimiz günlerde sahte diplomalı öğretmen skandalının patlak vermesinin ardından 650 bin öğretmenin diplomasını mercek altına alan Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) şimdi de başka bir uyanıklıkla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Son dönemde bazı öğretmenlerin geçerli bir gerekçe göstermeden istifa etmesi bakanlığın dikkatinden kaçmadı. İstifa eden kişilerin sahte diplomayla görev yapan kişiler olabileceğinden şüphelenen Bakanlık, diplomalarının taranması için bu kişilerin mezun oldukları üniversitelere yazı gönderdi. Diploması sahte çıkan öğretmenin istifa etse bile yargılanmaktan ve ceza almaktan kurtulamayacağını bildiren Bakanlık yetkilileri, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. MEB'in şu ana kadar yaptığı taramalarda daha önce 72 olarak açıklanan sahte diplomalı öğretmen sayısının 80'e yükseldiği öğrenildi. Sahte diplomalı olduğu tespit edilen öğretmenlerin 2-5 yıl arasında hapis cezası ile yargılanmaları gündeme gelecek. Bu öğretmenlerin aldığı maaşlar da geri alınacak.

ATAMALAR DA TARANACAK

MEB, yeni alınacak tüm öğretmenler için ilgili üniversitelerden tek tek adayların branşlarının tespitini yapma kararı aldı. Yükseköğretim Mezun Doğrulama ve Sorgulama Sistemi verilerini de kullanacak olan MEB, bu ay içinde yapılacak olan 30 bin öğretmenin diplomasını da bu sistemle tarayacak. Bu işlemlerin ardından diploması sahte çıkan öğretmen adayları hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle yasal işlem başlatılacak. MEB, diploması sahte çıkanların atamalarını iptal edecek. Bu arada Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sahte diplomayla öğretmenlik yaptıkları belirlenen 5 kişi görevlerinden uzaklaştırıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23