• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sahiplerinin yanına kaçtılar

Yeniakit Publisher
2016-05-23 10:53:00 -
Sahiplerinin yanına kaçtılar

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından terör örgütü PKK’ya kuryelik yaparken yakalanan Faysal Sarıyıldız, Ankara’yı kana bulayan teröristin cenazesini taşıyan Tuğba Hezer yargıya hesap vermemek için yurtdışına kaçtı.

 MUHAMMED BİNİCİ / İSTANBUL -  Daha önce dokunulmazlıkların kaldırılması için hodri meydan diyerek tehditler savuran HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kabul edilmesinin ardından birer birer yurtdışına gittiği belirlendi. Yurtdışına kaçanlar arasında Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer’in bulunduğu belirlendi. Yargının biran evvel harekete geçmesini isteyen siyasi, akademisyen ve hukukçular; teröre bulaşan destek veren her kim olursa olsun hesap vereceğini, yurtdışına giden HDP’li vekillerin sırtlarını dayadıkları ülkelere kaçtığını ifade ettiler.

SUÇU OLAN HESAP VERECEK

“Dokunulmazlık milletvekilleri için bir hak değildir” diyen AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, “HDP’liler dokunulmazlıkları yanlış algıladılar. Bugüne kadar suç işlemede, suçluyu övmede, terörü övme konusunda çok pervasız davrandılar. Türkiye’yi aşırı derecede rencide ettiler. Kamuoyunun da gereğini AK Parti yerine getirdi” ifadelerini kullandı. Artık geri dönüşün olmadığını ve suçu olan herkesin yargıda hesap vereceğini belirten Aydın, “Bundan sonra takdir hakkı kendilerinin, ister yurt dışına kaçarlar, isterlerse yargıya teslim olurlar” diye konuştu.

CESARETLERİ YOK

“HDP’nin siyasetteki duruşu dokunulmazlıkları kalkana kadarmış” diyen AK Parti 24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ise, “Kamuoyu bunu gördü. İfade ettikleri fikirler doğru ise, paşa paşa gidip haklı olduklarını belirtmeleri gerekirdi. Ergenekon’dan yargılanan binlerce insan kadar yürekleri ve cesaretlerinin olmadığının da bir kanıtı olmuş oldu” ifadelerini kullandı. HDP’lilerin karışık yapısından da bahseden İçten, “Özellikle HDP’nin içerisinde halkta karşılığı olmayan siyasi düşünceleri ortaya atanların birçoğu Türk soluna mensup Marksistlerden oluşuyor. Ben onların hâkim karşısına çıkacağını düşünmüyorum. Gittikleri ülkeler sırtlarını dayadıkları ülkelerdi. Eğer geri dönmezlerse sahiplerinin yanında olduklarının ispatı olur” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SUÇLULAR YARGI ÖNÜNE ÇIKMALI

Kimsenin suç işleme özgürlüğünün olamayacağını vurgulayan Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da, “Suçu kim işlediyse, yargı karşısına çıkar ve bunun hesabını verir. Bu konuda Türkiye’deki kimseye farklı bir muamele yapılmaması gerekir.  Asıl masum bir Kürdü sorgularsan, Kürt halkını kaybedersin. HDP’lilerin sorgulanması onların Kürt olduğundan dolayı değil, terör örgütlerine açıkça ve aleni destekler verdiği içindir” ifadelerini kullandı.

HDP’Lİ VEKİLLERİN ÜLKEDEN AYRILMALARI ÇOK MANİDAR

Sorgulamalar sırasında hakaretvari üsluptan kaçınılması gerektiğini söyleyen Sofuoğlu, “Selahattin Demirtaş veya Figen Yüksekdağ da dâhil, sorgulama yapılmalıdır ve sorgulamanın sonuna kadar gidilmelidir. Bir sorgulama yapılıyorken, insanın şahsiyeti, kişiliği asla aşağılanmamalı. Ne olursa olsun işlediği suçtan dolayı da kesinlikle sorgulanmalı” dedi. HDP’li vekillerin böyle bir zamanda ülkeden ayrılmalarının manidar olduğunu belirten Sofuoğlu, “Bundan sonraki kaçışlar için tedbirler alınması gerekebilir. Bir daha gelmeyeceklerini söylemek için erken olsa da, zamanlama çok manidar bu da bunların bir daha gelmeyeceği yönünde bir tahmini ister istemez getiriyor” dedi.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23