• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mengü'den Kılıçdaroğlu'na yaylım ateşi

Yeniakit Publisher
2014-08-21 11:10:00 - 2014-08-21 12:00:50
Mengü'den Kılıçdaroğlu'na yaylım ateşi

Eski CHP'li milletvekili Şahin Mengü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu. Mengü, Kılıçdaroğlu'nu tutarsız konuşmakla eleştirdi.

Şahin Mengü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutarsız olduğunu belirterek “Pazartesi bir şey söyleyip, Salı değiştiriyorsanız, Cuma günü farklı bir şey söylüyorsanız, toplumun size kalan inancı kalmıyor” açıklamasında bulundu. Mengü, Kılıçdaroğlu'na 'yalan' konuşuyorsun imasında bulunurken özellikle 'yalancı' sözcüğü yerine 'tutarsız' sözcüğünü tercih etti.

‘Halkın teveccühünü sağlayamayan halka kızamaz’ diyen Mengü, Kılıçdaroğlu’nun kurultayı toplamasını doğru bulan Mengü, 15 günde yapılmasını demokrasiye sığmadığını anlattı ve Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a yönelttiği 'diktatör' yaftasına göndermede bulundu.

Şahin Mengü'nün açıklamalarından satır başları: 
 
“Dört seçim kaybeden bir lider hala orada kalmak istiyorsa ortada bir rahatsızlık var demektir. Bu rahatsızlığı gidermesi lazım. CHP bu rahatsızlığı kendi kurultayını toplayarak, partinin asıl sahiplerine hesap vererek soracaktır. Partinin sahibi tabanı temsil eden kurultaydır. Bize göre CHP olması gereken devrimci niteliklerini yitirmiştir. Bir parti eğer sürekli devrimci niteliğini yitirmişse artık o partinin toplumda bir heyecan oluşturması mümkün değildir. Siyasi partiler heyecan oluşturdukları müddetçe, yeni projeler ortaya koydukları müddetçe halkın teveccühü olur. Eğer halkın teveccühünü siz sağlayamıyorsanız “halk bana niye oy vermiyor” diye kızma hakkına sahip değilsiniz. Siyasetçi bir yerde yanlış varsa, kendisi dahilse bu hataya bu hatayı kabul edecek.”
 
Benim bir beklentim olmadığı için en rahat konuşanlardan biri benim. 15 günde kurultayda hani demokrasi, hani tartışmak? Başbakan’ı bu konuda eleştiriyorsanız, Başbakan’ın yaptığını iddia ettiğiniz hataları yapmayacaksınız. Başbakan’a “diktatörsün” derken, siz partiyi tek adam rejimine götürecek bir tüzük değişikliğin peşine takılmayacaksınız.”

Şahin Mengü bu açıklamaları Kanal 24'te ekranlara gelen 'Açık Görüş' programında dile getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23