• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sadakataşı Derneği Mazlum Müslümanlara el uzattı

Yeniakit Publisher
2015-04-18 14:07:00 - 2015-04-19 00:31:13
Sadakataşı Derneği Mazlum Müslümanlara el uzattı

Sadakataşı Derneği, savaş ve göçler sebebiyle zor günler geçiren İslam coğrafyasındaki mazlum Müslüman halka el uzattı.

Sadakataşı Derneği, "Kış gelmeden, Siz Gelin!" kampanyasıyla 4 ülke de 3 milyon değerinde ayni ve nakti yardım yaparak savaşın ortasında kalmış, vatanlarını terk etmiş insanların mağduriyetlerinin giderilmesine yardımcı oldu.

LÜBNAN’A KIŞ İÇİN 1 MİLYON TL DEĞERİNDE YARDIM DAĞITTI

Dernek, ülkemizi ve Orta Doğu'yu etkisi altına alan kış aylarının başlamasıyla birlikte ilk etapta  3 konteynırdan oluşan 650 bin TL değerindeki kışlık malzemeleri gemi yoluyla Lübnan'a gönderdi. Yardım malzemeleri Lübnan'da bulunan Filistinli ve Suriyeli mültecilere dağıtıldı. Kış boyunca devam eden yardımlar 1 milyon TL'ye ulaştı. Yapılan yardımlarda çocuk giyim, bayan giyim, erkek giyim, ayakkabı, battaniye, yakacak odun ve mazot dağıtıldı.

SADAKATAŞI DERNEĞİ,İHTİYAÇ SAHİBİ BİNLERCE AİLEYİ ISITTI 

Sadakataşı Derneği savaşın devam ettiği Suriye'de, içinde; battaniye, bot, mont, kışlık elbise, bere, eldiven, çorap bulunan paketleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayrıca 2 yılı aşkın bir süredir muhasara altında bulunan Doğu Gota'da 48 aileye Kışlık elbise, ayakkabı, iç çamaşırı, soba, battaniye ve yakacak odun dağıtımları gerçekleştirdi.

"DERTLİ BATTANİYE" ÜŞÜYEN ÇOCUKLARI KUCAKLADI

Üniversiteli öğrencilerin girişimiyle derneğin ortaklaşa yürüttüğü "Dertli Battaniye" projesi çerçevesinde Suriye'de dağıtımlar gerçekleştirildi. Dernek tarafından İdlib, Halep, Humus, Hama ve Doğu Gota kırsalında, içinde; battaniye, bot, mont, atkı, bere, eldiven, çorap, gıda malzemeleri ve yakacak bulunan 200.000 TL tutarındaki malzemeler ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

ZULMÜN BİR TÜRLÜ YAKASINI BIRAKMADIĞI ÜLKE FİLİSTİN'DE KIŞ YARDIMLARI DAĞITILDI

Savaşın bitmek bilmediği ülke Filistin'in Gazze şeridinde 357 adet kumanya dağıtımı gerçekleştirildi.  65 eve Tüp ve Ocak dağıtımı yapıldı.

Ayrıca Sel felaketinin yaşandığı ülkede 16 ev baştan aşağı tadilat yapılarak onarıldı.

GAZZE'DE 5425 ADET BATTANİYE DAĞITILDI

Gazze'nin bütün illerinde  savaş ve ambargo nedeniyle zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahibi ailelere 5425 adet battaniye dağıtıldı.

Ayrıca savaş sebebiyle ülkelerini terk edip Türkiye'ye yerleşen  Filistinli - Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve battaniye dağıtımları gerçekleştirildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23