• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saad Hariri'nin gözü takılı kaldı! Her şeyin delili mi?

Yeniakit Publisher
2017-11-14 07:55:00 -
Saad Hariri'nin gözü takılı kaldı! Her şeyin delili mi?

Hariri, Lübnan başbakanlığından istifası sonrası ilk kez el-Müstakbel kanalına konuştu.

Suudi Arabistan’da ev hapsinde tutulduğu iddialarına son noktayı koyması beklenen Hariri, “Özgürüm” dedi ancak kimse ikna olmadı. Hariri, mülakat sırasında sürekli kendisine talimat veren kişiye kızgın bir yüz ifadesiyle baktı. Sık sık su içen Hariri, yorgun ve üzgün görünüyordu.

4 Kasım’da Suudi Arabistan ziyareti sırasında, İran’ı hedef gösterek başbakanlıktan istifa ederek ülkesi Lübnan’ı ve bölgeyi şoka sokan Saad Hariri, ilk kez konuştu. Suudi Arabistan’da ev hapsinde tutulduğu iddialarına son noktayı koyması beklenen Hariri, “Özgürüm” dedi ancak kimse ikna olmadı. Önceki gece kendi partisine bağlı el-Müstakbel televizyon kanalında canlı yayın konuğu olan Hariri, yüz ifadesi ve mimiklerinin tuhaflıkları nedeniyle yeni soru işaretleri oluşturdu. Mülakat sırasında sürekli kendisine talimat veren kişiye kızgın bir yüz ifadesiyle bakan Hariri, sık sık su içiyor ve yorgun görünüyordu.

 

Twitter kullanıcıları, röportaj sırasında arka planda görülen kişinin Hariri'yi yönlendirdiğini iddia etti. 
 
GÖZÜ TAKILI KALDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yayın sırasında Hariri bir noktaya gözünü dikip bakarken başka bir kişinin görüntüsü de ekranlara yansıdı. Lübnanlı aktivistler Twitter’da söz konusu kişiyi gösteren videolar paylaşarak, bunun Hariri’nin Suudi Arabistan’da alıkoyulduğunu kanıtlayan bir delil olduğunu ifade etti. Hariri, bir saat süren röportajın ardından sunucudan artık son vermesini isteyerek, “Beni yordunuz” dedi.

"İSTESEM YARIN DÖNERİM!"

Riyad’dan verdiği röportajda Hariri, “Burada özgürüm. Yarın istesem, seyahat edebilirim” dedi.Lübnan eski Başbakanı, “gerekli anayasal prosedürü başlatmak için kısa süre içinde Lübnan’a döneceğini” açıkladı. İstifasını normal bir şekilde duyurmadığının bilincinde olduğunu ifade eden Hariri, kendisini korumak için görevinden ayrıldığını belirterek, ülkesine “olumlu bir şok” yaşatmak istediğini aktardı.

KAMPANYA SONUÇ VERDİ

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Saad el Hariri’nin ülkesine geri döneceğini açıklaması sonrası kendisini ziyaret edenlere yaptığı açıklamada “Başlatılan ulusal ve diplomatik kampanya olumlu sonuç verdi” dedi. Cumhurbaşkanı ile görüşen kaynaklar ayrıca Avn’ın, ‘Hariri’nin üllkesine döneceğini açıklamasının Lübnan’daki koalisyon hükümetinin temeli olan siyasi uzlaşının hala ayakta olduğunu gösterdiğini’ söylediğini aktardı.
(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23