• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan rest: Katılmayacağız

Yeniakit Publisher
2018-01-19 10:45:00 -
Rusya'dan rest: Katılmayacağız

Rusya, Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması'na katılmayı reddetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, nükleer silahların yasaklanmasını kapsayan anlaşmaya Rusya'nın dahil olmayacağını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nde nükleer silahların engellenmesinin görüşüldüğü toplantıda konuşma yapan Lavrov'un "Nükleer silahların tamamen ortadan kaldırılmasının sadece genel ve bütün bir silahsızlanma bağlamında mümkün olduğunu düşünüyoruz" dediği aktarıldı. 

Lavrov, nükleer silah sahipleri de dahil olmak üzere, herkes için eşit ve bölünmez güvenlik şartları sağlandığında, anlaşmada belirtilen maddelerin hayata geçirilebileceğini söyledi.

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoli Antonov, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması ile ilgili olası olumsuz sonuçların sinyalini vermiş, anlaşmanın nükleer silah sahibi devletlerin meşru güvenlik çıkarlarını gözetmediğini ve bu şekilde nükleer silahsızlanmanın teşvik edilemeyeceğini belirtmişti.

Bugün nükleer silahı bulunan 9 ülkeden 5'i (ABD, Çin, Rusya, Fransa, İngiltere) nükleer silahların tüm dünyada imha edilmesi ve yenilerinin yasaklanmasını amaçlayan Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması (NPT) çerçevesinde nükleer silah sahibi ülke statüsünde. Hindistan, Pakistan ve İsrail bu anlaşmaya taraf olmadı. Kuzey Kore ise 2003 yılında anlaşmadan çekilerek nükleer silah geliştirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23