• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan Irak'a sürpriz ziyaret

Yeniakit Publisher
2017-02-19 21:07:00 -
Rusya'dan Irak'a sürpriz ziyaret

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Irak Cumhurbaşkanı Masum tarafından kabul edildi

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'u kabul etti.

Irak Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeyi ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi Bogdanov, başkent Bağdat'taki Es-Sela Sarayı'nda Irak Cumhurbaşkanı Masum ile bir araya geldi.

Görüşmede, Suriye krizinin yanı sıra Irak ile Rusya arasındaki dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi ile siyasi, askeri, ekonomi, yatırım ve petrol alanlarında iş birliğinin genişletilmesi masaya yatırıldı.

Rus şirketlerin, petrol sanayisi başta olmak üzere sanayi ve tarım sektörlerinin geliştirilmesine daha fazla katkı sağlamasını istediğini ifade eden Masum, Irak'taki Rus yatırımlar için gerekli kolaylıkların sağlanması ve ekonominin desteklenmesi için gelişmiş tecrübelerin ülkeye çekilmesinin teşvik edilmesi çağrısında bulundu.

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Üyesi İskender Vitvit de Rusya'nın terör örgütü DEAŞ ile mücadelede Irak'ın stratejik müttefiki olduğunu belirterek, ülkedeki operasyonlarda DEAŞ'ın hezimete uğratılmasında Rus uçaklarının büyük bir payının olduğunu savundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23