• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya’dan Erdoğan itirafı

Yeniakit Publisher
2015-11-28 08:19:00 - 2015-11-28 09:27:52
Rusya’dan Erdoğan itirafı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Putin’i telefonla aradığını doğruladı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise önceki gün yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın Putin’i aramadığını öne sürmüştü. Bu arada Rus uçağının düşürülmesinin ardından bir açıklama daha yapan Kremlin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Putin ile 30 Kasım’da Paris’te görüşmek istediğini duyurdu. Aynı gün içinde Kremlin’den yapılan ikinci açıklamada ise, Türkiye’nin özür dilemediği takdirde görüşmenin olmayacağı ifade edildi. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Sınır ihlali yapan Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinden sonra Ankara-Moskova arasında yaşanan gerilim sürerken, Moskova yönetiminden “Erdoğan” itirafı geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Putin’i telefonla aradığını doğruladı. 

KREMLİN SÖZCÜSÜ PESKOV LAVROV’U YALANLADI

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Erdoğan olayın gerçekleştirildiği gün, uçağın düşürülmesinden 7-8 saat sonra Putin’i aramaya çalıştı” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus uçağının düşürülmesinin ardından Putin’le görüşme talebinde bulunduğunu, ancak Kremlin’den geri dönüş olmadığını açıklamıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise önceki gün yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın Putin’i aramadığını öne sürmüştü. Bu arada Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 30 Kasım günü Paris’te buluşmak için talepte bulunduğunu açıkladı.  Peskov gazetecilere telekonferans üzerinden yaptığı açıklamada, “Türk tarafından liderler seviyesinde bir toplantı yapılması teklifi devlet başkanına iletildi. Söyleyebileceklerim bu kadar” dedi.

PUTİN’DEN GÖRÜŞME TALEBİNE RET

Kremlin’den ikinci defa yapılan açıklamada ise Türkiye’nin özür dilemediği takdirde görüşmenin olmayacağı ifade edildi.  Putin’in Yardımcısı Yuri Ushakov tarafından yapılan açıklama şöyle; “Türkiye özür dilemeye hazır değilse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talebini reddediyoruz.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CUMHURBAŞKANLIĞI DA AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanlığı kaynakları da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, 30 Kasım’da Paris’te yapılacak iklim zirvesinde Cumhurbaşkan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bir görüşmenin ihtimal dahilinde olduğunu ancak an itibariyle saati belirlenmiş bir ikili görüşmenin söz konusu olmadığını belirtti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23