• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan Amerika'ya sert yanıt!

Yeniakit Publisher
2016-09-29 11:46:00 -
Rusya'dan Amerika'ya sert yanıt!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Halep'teki hava operasyonlarının devam etmesi hâlinde ABD'nin Rusya ile Suriye konusundaki müzakerelerini sona erdireceğini söyleyen Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bu açıklamasına ilişkin olarak, "Tehdit politikasıyla bir yere varmak imkansız" dedi.

ABD’den Rusya’ya Suriye tehdidi Ryabkov, Sputnik'e yaptığı açıklamada, "Bu (Kerry'nin açıklamaları), ABD ve müşterilerinin lehine olacak kararları zorla kabul ettirmek amacıyla uygulanan bir tehdit ve şantaj politikası. Bu şekilde bir anlaşma ve istikrara ulaşmak imkansız" deyip ekledi: "Bir atı su kenarına yönlendirebilirsiniz ama atı o suyu içmeye zorlayamazsınız. Bizim de kendi yaklaşımlarımız ve kendi prensiplerimiz var."

Rusya ve ABD'nin Suriye'yle ilgili bir anlaşmaya varmasının, 'herkes için uygun olan bir denge ve eşitliğe ulaşma' gereksinimi nedeniyle uzun sürdüğünü belirten Ryabkov, "Şimdiyse bu anlaşma ABD tarafından sorgulanıyor. Bu, onların siyasi seçimi. bunlar Washington'daki savaş çığırtkanı grupların ve Rusya ile olan ikili ilişkilere daha fazla zarar vermek isteyenlerin pozisyonlarının güçlenmesinin bir yansıması" dedi. Ryabkov'a göre, ABD'nin Suriye ve Rusya karşıtı bir söylem benimsemesinin sebebi, anlaşmadaki yükümlülüklerinin pek çoğunu yerine getirmemiş olmaması. "Bu, bizim için hiçbir zaman kabul edilebilir olmayan tek taraflı yaklaşımlar dayatmakla ilgili" diyen Ryabkov, "Bu durumun, Halep'teki durumla, halkın insani problemleriyle ya da orada her gün yaşanan trajediler hakkında duyulan kaygılarla ilgisi yok. Tüm bunlar salt politika ve jeopolitik" ifadelerini kullandı.

ABD’DEN RUSYA’YA SERT TEHDİT

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya’nın ve Suriye’nin Halep’te düzenlediğini iddia ettiği bombardımanlar sona ermezse, Moskova’yla tüm teması kesme tehdidinde bulunmuştu.

Halep’te yaptığı operasyonları durdurması konusunda acil adımlar atılmazsa Rusya’yla olan ikili ilişkileri askıya alacaklarını söylediğini aktaran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, ABD’li bakanın ‘kaygılarını’ dile getirdiğini ifade etmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23