• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'da cami yapımına izin verilmiyor

Yeniakit Publisher
2014-08-30 16:16:00 -
Rusya'da cami yapımına izin verilmiyor

Rusya, özellikle başkent Moskova'da yeni camilerin yapılmasına izin vermiyor. Ülkede yeni cami yapımını engelleyense Rus Ortodoks Kilisesi'nin tutumu.

Rusya hükümeti, ülkedeki Müslüman nüfusunun artan ihtiyaçlarına rağmen yeni cami yapımlarına izin vermiyor. Cami yapılmasının önündeki en büyük engelse Rus Ortodoks Kilisesi'nin tutumu. Rusya hükümeti cami inşası için yapılan başvuruları kiliseye danışıyor. Kilise ise ülkede yeni cami yapılmasına karşı bir tutum sergiliyor.

"Rusya - İslam Dünyası" adlı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Şamil Sultanov Rusya'nın başkenti Moskova'daki camilerin sayısının yetersiz olmasına rağmen, yeni cami inşa edilmesine üç temel engelin olduğunu söyledi. Sultanov bu engellerin, Rusya'nın Müslümanlarla ilgili bir gelecek planının olmaması, Rus Ortodoks Kilisesi'nin cami yapımını engellemesi ve Rusya'daki arazi rantı olduğunu kaydetti.

Sultanov Rusya'da cami yapılmasının önündeki üç engeli şöyle sıralıyor;

"Birinci engel; Rusya hükümetinin Müslüman toplumuna karşı uzun vadeli bir stratejisi yok. Oysa 30 yıl sonra Rusya halkının üçte birini Müslümanlar oluşturacaktır.

İkinci ve en önemli engel Rus Ortodoks Kilisesi'nin (ROK) tavrı. Rus hükümeti ülkede yeni cami inşa etme konusunu gizlice kiliseye danışıyor. Kilise ise yeni camilerin açılmasına karşı bir tutuma sahip.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Üçüncü engelse, Moskova'da araziler çok pahalı. Ülkede bulunan rant düzeni araziyi cami inşaatına vermektense, yüksek fiyatlara satmayı tercih ediyor.

Amerika ve Avrupa'ya gelince oralarda daha farklı görüşlere sahip politikacılar var." 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23