• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya ile ilişkilerimiz güçlenecek

Yeniakit Publisher
2017-11-14 09:27:00 - 2017-11-14 09:38:12
Rusya ile ilişkilerimiz güçlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Devlet Başkanlığı Rezidansı’nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Devlet Başkanlığı Rezidansı’nda bir araya geldi. Baş başa görüşme öncesinde konuşan Erdoğan, özellikle bu normalleşme süreci içerisinde gerçekten yoğun bir şekilde bir araya gelişlerinin, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ikili ilişkileri daha da güçlendirdiğine işaret ederek, şunları söyledi: “Aramızdaki siyasi, askeri, ekonomik, ticari bütün bu ilişkiler her geçen gün artarak devam ediyor. İkili görüşmelerimiz sadece rutin olmanın ötesinde, aynı zamanda telefon diplomasimiz de aramızda ve üst düzey yöneticiler arasında da güçlü bir şekilde devam ediyor. Ben bu davetinize de çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki verimli bir görüşme olacak. Buradan da Kuveyt ve Katar’a bu şekilde ayrılacağız.

Putin: Artık tümüyle eskiye döndük 

Putin de Türkiye ile Rusya’nın, Suriye krizi dahil tüm alanlarda birlikte çalıştıklarını vurgulayarak, “Bu yılın ilk 8 ayında ticaret hacmimiz yüzde 30’dan fazla arttı. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin, artık tümüyle eski haline döndüğünü söyleyebiliriz” dedi.

Akkuyu’nun temeli önümüzdeki haftalarda atılacak

İkili görüşme sonrası Putin ile ortak basın toplantısı gerçekleştiren Erdoğan, “Siyasi diyaloğumuza paralel olarak, ekonomik ilişkilerimiz de yükselişe geçmiş bulunuyor. Evvelce 100 milyar dolar olarak açıkladığımız hedefimize ulaşmak için iş adamlarımızın önündeki vize de dahil olmak üzere tüm engelleri kaldırmamız gerekiyor” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Erdoğan, “Akkuyu Nükleer Santrali’nin beton dökme törenini de önümüzdeki haftalarda gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Sayın Putin’in de programının el vermesi halinde bu adımı birlikte atalım istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23