• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya az önce duyurdu… Savaş uçakları yok etti!

Yeniakit Publisher
2017-10-03 10:45:00 - 2017-10-03 10:49:07
Rusya az önce duyurdu… Savaş uçakları yok etti!

Suriye ve Irak'ta adım adım hezimete sürüklenen DAEŞ, Rusya'nın hava saldırısından kaçamadı.

Kanlı terör örgütü DAEŞ için artık acı son gelmek üzere. Bu yıl elindeki toprakların çoğunu kaybeden teröristler, Suriye ve Irak'ta adım adım hezimete sürükleniyor.

Suriye'de Rusya'nın desteğiyle ilerleyen Ordu birliklerinin, kısa sürede Fırat Nehri üstündeki kritik kent Deyr Ez Zor'u geri alması bekleniyor. Elinde birkaç mahalle kalan terör örgütü tüm cephelerden kuşatılmış durumda ve militanların kaçacak hiçbir yeri yok.

Son olarak bir albayı Suriye'deki savaşta ölen Rusya, bu Sabah yaptığı açıklamada son iki gündeki saldırılarda 304 DAEŞ teröristinin öldürüldüğünü, bunlardan yedisinin komutan olduğunu duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, hava saldırılarının Fırat Nehri'nin doğusunda düzenlendiğini ve yedi saha komutanından birinin Kazakistan asıllı Ebu İslam el Kazaki'ydi olduğunu ilan etti.

Suriye ordusu ve Hizbullah militanları ayrıca batı ve güney cephelerden de Irak sınırına doğru ilerliyor.

ABD'nin desteklediği YPG'liler, yaz başından bu yana DAEŞ'in başkenti Rakka'yı kuşatma altında tutuyor ve enkaza dönen Rakka'nın da yakın zamanda el değiştirmesi bekleniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rusya, Eylül ayı içerisinde Suriye'de DAEŞ'in kontrolünde yalnızca 27 bin kilometrekarelik bir alan kaldığını duyurmuştu.

HAVİCE'YE ÇOK YAKLAŞTILAR

Elinde tuttuğu en büyük kent Musul'u Temmuz ayında kaybeden katil sürüsü, Irak'ta da yeniliyor. Kerkük'ün batısındaki Havice'yi kurtarmak için başlatılan operasyonda ordu birlikleri güney cephesinden saldırıyor. Onlarca köyün yanı sıra Havice'nin güneyindeki Tel Aştah hava üssü de geri alındı. Havice ilçe merkezine ulaşılması, artık an meselesi.

Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan eden terör örgütü, geride kalan üç yıldan fazla sürede elindeki toprakların yüzde 80'den fazlasını yitirdi. Katil sürüsü, halihazırda Irak'ta Kerkük'ün batısındaki küçük alan ve sınırdaki El Kaim çevresi dışında her yerden sürüldü. Binlerce militanı öldürülen örgütün yıl sonuna kadar tamamen kökünün kazınacağı tahmin ediliyor.

Üç yılı aşkın süredir yüzünü kimsenin görmediği DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'ye ait yeni ses kaydı geçen hafta yayınlandı. Bağdadi, kayıtta militanlarından Batılı ülkelere daha fazla saldırı düzenlemelerini istiyor.

5 KITA, 30'U AŞKIN ÜLKE

DAEŞ, Mayıs ayından bu yana İspanya, İngiltere, Fransa, Filipinler, Endonezya ve İran gibi ülkelerde saldırı düzenledi. Bugüne kadar 30'dan fazla ülkeyi hedef alan ve sayıları 200'ü bulan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

Amerikan CNN International'ın Şubat ayında yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan saldırılarda 2 binden fazla insan öldü. Irak ve Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı ise tam bilinmiyor. Örgütün katlettiği sivil veya askerlerin on binlerce olduğu tahmin ediliyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23