• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya, Alman parlamentosunun bir kopyasını yapıyor!

Yeniakit Publisher
2017-02-23 12:37:00 -
Rusya, Alman parlamentosunun bir kopyasını yapıyor!

Rusya, Moskova'da bulunan Vatanseverlik Parkı'na askeri eğitim vermek için Alman parlamentosunun bir kopyasını yapıyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova'nın dışında bulunan ve askeri eğitimler için kullanılan Vatansever Parkı'na Alman parlamentosu Reichstag'ın bir kopyasının inşaa edileceğini duyurdu.

Savunma Bakanı Sergei Shoigu, 10 yaş ve üstü çocuklardan oluşturulan Yunarmia'nın (Genç Ordu) eğitimlerinde kullanılmak üzere Reichstag'ın inşaa edileceğini duyurdu. Kopya parlamento binasının, 'spesifik bir hedefe saldırı' eğitimlerinde kullanılacağı belirtildi.

Moskova'nın 20 kilometre kadar dışına kurulan Vatansever Parkı çoğunlukla Yunarmia'nın eğitimlerinde kullanıyor. Parka, parlamento binasının yanı sıra gerilla savaşı için bir orman ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyet Ordusu'nun kullandığı modellerden yerleştirilmesi planlanıyor.

10 yaş üstü, okul çağındaki çocuklara 'vatanseverlik' aşılamak ve temel askeri eğitimler ile atış eğitimleri verme hedefi taşıyan Yunarmia'da 42 bin çocuğun bulunduğu belirtiliyor.

Öte yandan Almanya hükümeti, Rusya'nın Reichstag'ın bir kopyası üzerinde askeri tatbikat yapması konusunda henüz bir yorumda bulunmadı. Reichstag, İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda Berlin'e giren Sovyet birliklerince ele geçirilmiş, bir Sovyet askerinin parlamento çatısına bayrak dikerken çekilmiş fotoğrafı savaşın en çarpıcı fotoğraflarından biri olarak dikkat çekmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23